Vrouwenploeg Haasdonk eindigt wedstrijd met 9 speelsters

Frank Deckers

De vrouwenploeg van Haasdonk heeft Gentbrugge met 2-1 kunnen verslaan. Joyce Koppen blonkt uit met een goal en een assist.

De wedstrijd begon 15 minuten later omdat de scheidsrechter om onduidelijke rede te laat arriveerde. Dankzij goals van Koppen en Thoen kon de thuisploeg uitlopen tot 2-0. In de 79ste minuut kreeg Gentbrugge een penalty, Evy van Herreweghe zetten hem feilloos om.

Na de penalty trapte de doelvrouw de bal op een verdediger waarna de scheidsrechter haar een tweede gele kaart voorschotelde. De hoofdtrainer van Haasdonk ging verhaal halen bij de scheids en mocht samen met de keepster achter de draad gaan staan.

De doelvrouw van Gentbrugge kreeg rood nadat ze de doorgebroken Koppen neerhaalde. Bij Haasdonk moest De Vinkck ook nog van het veld wegens onsportief gedrag.  Het was nog bibberen tot het einde van de match maar de thuisploeg kon toch de drie punten pakken.