Jos Van Hout: "Ik heb nog hoop voor Beerschot"

Jos Van Hout: "Ik heb nog hoop voor Beerschot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jos Van Hout is al 22 jaar materiaalmeester van Beerschot. De man is ondertussen 80, maar blijft zich inzetten voor zijn club. De clubliefde doet zijn hart bloeden door de huidige situatie van de club in de stand, al heeft hij ook veel goede herinneringen aan Beerschot.

“Ik ben na mijn brugpensioen een beetje in het vak van materiaalmeester gerold, maar ik heb altijd een mauve-wit hart gehad. Ik sloeg vanaf mijn acht jaar geen wedstrijd over en ging altijd met mijn vader gaan kijken. Ik heb de periode van Rik Coppens, Martin Schroyens en Stan Huysmans nog meegemaakt”, diept Van Hout herinneringen op in Beerschot Echo, de nieuwsbrief van de club.

Zijn mooiste herinnering is echter de bekerwinst van 2005: “Dat was een hele belevenis. Ik had gezegd dat ik te voet naar Scherpenheuvel ging als we Europees voetbal zouden afdwingen. Door de bekerfinale tegen Club Brugge waren we al zeker van Europees voetbal en vertrok ik een week voor de finale al naar Scherpenheuvel. Ik heb daarna een week last gehad, want ik kon amper nog stappen.”

Dit seizoen gaat het niet zo goed met Beerschot, maar de trouwe materiaalmeester geeft nog niet op: “Het doet pijn dat het snel bergaf ging dit seizoen en dat we niet meer konden winnen. Ik hoop echt dat we in eerste blijven, voor de club en voor voorzitter Patrick Vanoppen. Hij steekt steeds zijn nek uit. Dit verdient hij niet. Maar ik heb nog hoop!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties