Reportage Suarez neemt twijfels weg, Cyriac heeft nog weg te gaan

Suarez neemt twijfels weg, Cyriac heeft nog weg te gaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een beloftenmatch is het niet geworden, want Anderlecht trad bijna uitsluitend met A-kernspelers aan tegen Aalst. Maar het was vooral om het drietal Vanden Borre, Cyriac en Suarez te doen. Twee daarvan overtuigden, Cyriac heeft nog een weg te gaan. Oh ja, Anderlecht verloor met 1-0.

Een oefenwedstrijdje midweek. Geen groot nieuws ware het niet dat de ene ploeg Anderlecht noemde en met drie van zijn terugkerende vedetten aantrad: rechtsback en voormalig paars-wit toptalent Anthony Vanden Borre, ex-Gouden Schoen Matias Suarez en de van Standard overgenomen Gohi Bi Cyriac, die eindelijk zijn debuut kon maken. En voor de rest nog schoon volk bij de Brusselaars. Kijk maar naar de beginopstelling: Kaminski, Lukaku, Wasilewski, Heylen, Vanden Borre, Daf, Cyriac, Suarez, Armenteros, Canesin en Vargas. 

Suarez laat zich direct opmerken

Gecombineerde waarde volgens transfermarkt.co.uk: 21.050.000 euro. Qua technisch potentieel misschien zelfs beter dan dat wat nu de A-ploeg bevolkt. Tweedeklasser Aalst haalde zo veel mogelijk volk van zijn A-kern om toch wat weerwerk te bieden. De eretribune zat dan ook goed gevuld. 

Suarez toonde direct dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Zijn handelsmerk, met de aanname direct een voorsprong nemen op de verdedigers, liet hij een paar keer bewonderen. Maar ook een verre, hoge bal die hij met veel gevoel direct in de loop van Vargas speelde, een actie normaal voor Suarez, maar die er geen tien in eerste klasse hem kunnen nadoen. En een serie hakjes tussen Suarez en Vargas leerden dat het inzicht van de vanop links acterende Argentijn nog steeds hetzelfde is.

Ondertussen had Aalst wel al een drietal goede kansen weten versieren, maar faalde bij de afwerking. Daar was het het talrijk opgekomen publiek echter niet om te doen: de meesten waren voor paars-wit gekomen en wilden die veelbesproken aanvallende weelde nu eens zelf komen bekijken. Voor Cyriac lijkt het allemaal nog wat te vroeg: de Ivoriaan zoekt nog naar de juiste positie op het veld, maar kreeg ook weinig bruikbare ballen. Vanden Borre zagen we maandag al aan het werk en hij bevestigde op de rechtsachter: verdedigend zonder franjes, maar mee naar voor oprukkend wanneer het kon. Net zoals Van den Brom een rechtsback graag ziet voetballen.

Daf, de nieuwe Biglia?

Hij was trouwens de enige van het drietal die in de tweede helft nog even mocht blijven staan, want door de misschien nakende schorsing van Gillet kan hij vroeger dan verwacht zijn kans krijgen. Suarez en Cyriac mochten gaan douchen in de tweede helft, net als Wasilewski. Hun plaats werd ingenomen door Dendoncker, Acheampong en Mbemba. Wie echt indruk maakte bij Anderlecht was echter  de 18-jarige Senegalees Mohamed Daf. De technische bagage van de middenvelder is indrukwekkend. Op het middenveld dirigeerde hij als een volleerde ancien. 

Dat er ondertussen nog niet gescoord was, leek bijzaak. Na een dik kwartier en net na de wissel van Vanden Borre ging die eer naar Aalst. Na een foutje van Heylen mocht Niels Martin op Kaminski afgaan en liet die kansloos. 1-0, een stand die zelfs in een oefenmatch vrij pijnlijk is als de helft van je A-kern op het veld staat. Een paar kansen kwamen er voor Armenteros, maar die stuitte evenveel keer op de Aalsterse doelman. Het duel eindigde op 1-0 voor de thuisploeg, maar het is enkel afwachten of John van den Brom tevreden is over de progressie van zijn drie 'testers'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties