Interview Destorme: "Ons parcours was dit jaar te hobbelig"

Frank Deckers
| 5 reacties
Destorme: "Ons parcours was dit jaar te hobbelig"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen gaat voor het vierde jaar op rij Play-off I op een haar na missen. David Destorme is één van de weinige spelers die de vier teleurstellingen heeft meegemaakt bij Malinwa. "Ik wil zo graag eens die beloning."

“Ik wil eindelijk eens play-off 1 halen“, zegt David Destorme. “Lokeren en Zulte Waregem hebben de voorbije jaren ook één moeilijk seizoen gehad maar zitten nu wel bij de elite. Ik wil gerust een jaar veertiende eindigen als dat betekent dat we het jaar erna vierde worden. Het maakt toch niets uit als je veertiende of zevende wordt, als POII begint heeft iedereen 0 punten.”

“Het is mijn droom om elke week tegen de topploegen te kunnen spelen en een topaffiche te hebben. Ik hoop dat ik het met KV Mechelen ooit kan realiseren.”

Toch kan Destorme het allemaal relativeren. “Liever dit dan ieder jaar tegen de degradatie strijden. Ik vind het niet erg dat we alweer op de 7de plaats staan. Dit jaar ben ik ook niet zo teleurgesteld als de andere jaren. We hebben nooit bij de top gestaan in tegenstelling tot andere jaren toen we op het einde uit de boot vielen."

Alweer Play-off 2

De laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie moet KV Mechelen nog tegen Anderlecht en Zulte Waregem spelen. “Dit is de voorbereiding op POII. Het zijn twee mooie wedstrijden.” De voorbije jaren had Malinwa het moeilijk om gemotiveerd aan play-off 2 te beginnen. “ik hoop dat we dit jaar iets kunnen neerzetten. We zijn in staat om het te winnen maar de motivatie is belangrijk”, aldus Destorme.

“Het is ook niet simpel, wij zijn als 7de teleurgesteld terwijl andere ploegen die heel het jaar tegen de degradatie strijden opgelucht zijn omdat ze nog in eerste klasse zitten. De 14de in de stand is veel gemotiveerder om aan POII te beginnen.”

KV Mechelen heeft het dit jaar ook laten afweten tegen de mindere ploegen. “Als je 1 op 6 pakt tegen Waasland-Beveren of andere degradatiekandidaten weet je dat POI moeilijk wordt. We hebben ook nooit zoals Lokeren een reeks kunnen neerzetten. De terugronde van Lokeren was niet veel beter dan die van ons maar zij hebben POI al veiliggesteld voor nieuwjaar. Het hangt vaak van details af”, zegt de ervaren middenvelder openhartig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties