Liverpool werkt aan de loonlast

Liverpool werkt aan de loonlast
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC heeft meer informatie gegeven over de financiële situatie van de club in 2012. De club draaide met verlies, maar de schulden zijn niet extreem hoog en er wordt gewerkt aan het probleem door de loonlast aan te pakken.

Liverpool FC heeft zijn financiële cijfers meegedeeld voor het seizoen 2011-2012. De schuld van de club bedroeg op 31 mei 2012 juist honderd miljoen euro. Dat betekent een toename van 25 miljoen euro op één jaar tijd. Ian Ayre haalt verschillende redenen aan voor het verlies. Tijdens deze periode trok de club zeven nieuwe spelers aan, vijf contracten van basisspelers werden verlengd en er waren voor twaalf miljoen euro eenmalige kosten. Duidelijk mag ook zijn dat het niet bereiken voor de Champions League een grote aderlating is.

Volgens Ayre heeft Liverpool sinds mei 2012 al hard gewerkt aan de schulden, het verhogen van de inkomsten en het verlagen van de loonlast (150 miljoen euro in 2011-2012). Zo werden er sponsordeals gesloten met Warrior, Chevrolet en Garuda. Deze zullen pas meegeteld worden in de cijfers voor 2013-2014. Verder deed de club enkele dure vogels als Joe Cole en Alberto Aquilani goedkoop van de hand. Zij verdienden naar verluidt een toploon, maar konden nooit een basisplaats afdwingen bij de Reds.

Om dat soort verliesposten in de toekomst te vermijden werkt de club nu met meer prestatiegerichte contracten. Zo zou bijvoorbeeld Luis Suarez "maar" 92.000 euro per week verdienen, maar dat kan serieus stijgen door zijn uitstekende prestaties. Door zijn vele goals dit seizoen verdient hij nog eens 45.000 euro per week meer. Ondanks het aantrekken van enkele nieuwe spelers (Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, ... ) zou de loonlast bij LFC dit seizoen al met ongeveer twintig miljoen euro per jaar gedaald zijn.

Volgens Ayre ziet de toekomst er goed uit voor Liverpool FC. De uitbreiding van het stadion zal er komen. De club blijft investeren in talentvolle jonge spelers en heeft daarvoor momenteel een budget van 80 miljoen euro. Ondertussen blijft men ook werken aan de loonlast. Ayre heeft beloofd dat de cijfers voor 2012-2013 er veel rooskleurig zullen uitzien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties