Interview Mathijssen: "We moeten ons geluk afdwingen"

Frank Deckers
| 17 reacties
Mathijssen: "We moeten ons geluk afdwingen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot staat voor de twee weken van de waarheid. Ze moeten beide wedstrijden winnen om een kans te maken op Play-off 2. Hoofdcoach Mathijssen heeft twee weken lang alles op alles gezet: "Ik denk dat we er klaar voor zijn."

Door het vrije weekend had Beerschot veertien dagen de tijd om zich voor te bereiden op twee cruciale matchen. Mathijssen was tevreden dat hij meer tijd had. “Het waren twee moeilijke weken. Tegen Lierse hebben we het moment gemist, die wedstrijd moesten we winnen maar het is niet gebeurd. Het is hard aangekomen bij iedereen binnen de club. We moesten terug van nul beginnen maar ik denk dat we er klaar voor zijn.”

“Iedereen weet dat de match van morgen geen normale wedstrijd is en ik hoop dat het volgende week tegen Cercle Brugge ook geen gewone wedstrijd wordt. De spelers hebben ook door dat er extra druk is. Als je dat op dit moment niet voelt hoor je hier niet thuis.”

Beerschot heeft sinds 10 november niet meer kunnen winnen, het vertrouwen in de ploeg is dus ook ver zoek. “Onze opdracht is simpel, we moeten winnen. Ik heb het vertrouwen terug in de ploeg moeten pompen. We hebben het de voorbije twee weken anders aangepakt en ik denk dat het vertrouwen terug is. Ik hoopte dat het al terug ging zijn door te winnen tegen Lierse maar dat is anders gelopen dan verwacht. Het rendement moet omhoog, er gaan ook een aantal veranderingen zijn in de ploeg maar dat zullen jullie morgen wel zien.”

Bijgeloof

Hernan Losada heeft zijn haar kort geknipt om zo iets drastisch te veranderen wat misschien kan leiden tot de overwinning. “Bijgeloof heeft niet iedereen nodig, maar geluk heeft wel iedereen nodig”, aldus Mathijssen. “Ik denk wel dat je geluk kan afdwingen. Beerschot heeft pech gehad de voorbije maanden. Iedere ploeg in nood zal dat zeggen maar het is nu eenmaal ook zo. Maar het geluk komt niet vanzelf, dat moeten we afdwingen. Ik hoop dat de wedstijdomstandigheden deze keer ons eens meezitten.”

“We moeten uitgaan van onze eigen kracht. De voorbije twee weken hebben we hard getraind met deze match en de volgende tegen Cercle in het achterhoofd. We moeten nu winnen en dat kunnen we ook.”

De trainer van Waasland-Beveren Glen De Boeck heeft een verleden met Beerschot. “Ik denk dat Glen naar zijn eigen ploeg kijkt, die het zeer goed heeft gedaan.” Mathijssen benadrukt ook dat hij geen problemen heeft met Wim De Decker. “Ik speel anders dan vorig jaar en één verdedigende middenvelder is bij mij op dit moment niet De Decker. Hij is ook drie weken out geweest maar ik heb het liever niet over de opstelling.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties