Geen plaats voor Torres in Spaanse selectie

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Geen plaats voor Torres in Spaanse selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vicente del Bosque heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende WK-kwalificatieduels. Spanje neemt het daarin op tegen Finland en Frankrijk. Opmerkelijk: de bondscoach heeft in zijn selectie geen plaats voor Fernando Torres, Javi Martinez en Carles Puyol.

Fernando Torres, die gisteren nog wist te scoren voor Chelsea en The Blues zo naar de kwartfinales van de Europa League loodste, wist del Bosque niet te overtuigen de afgelopen weken. De spits scoorde pas zijn eerste doelpunt sinds Kerstmis, en dat is toch te weinig moet de bondscoach gedacht hebben.

Verder in de selectie is er ook geen plaats voor Carles Puyol. De Barça-verdediger lijkt over zijn top heen en met Sergio Ramos en Piqué staan er twee onverzettelijke torens in de Spaanse defensie. Ook Javi Martinez van Bayern München werd niet geselecteerd.

Isco, Javi Garcia en Nacho Monreal maakten het dan wel weer tot de selectie. Ook David de Gea is er opnieuw bij, hij vervangt de nog niet volledig fitte Iker Casillas. Op 22 maart neemt Spanje het thuis op tegen Finland en vier dagen later gaan Xavi en co op bezoek bij Frankrijk, in het Stade De France.

De volledige selectie:

Doelmannen: Valdès, Reina, de Gea.

Verdedigers: Arbeloa, Azpilicueta, Sergio Ramos, Albiol, Piqué, Nacho Monreal, Jordi Alba.

Middenvelders: Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Xabi Alonso, Santi Cazorla, Javi Garcia, David Silva, Juan Mata, Isco

Aanvallers: Jesus Navas, Negredo, David Villa, Pedro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties