Interview Corstjens: "Met deze ploeg zullen we er dichtbij zijn"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Corstjens: "Met deze ploeg zullen we er dichtbij zijn"
Foto: © SC

Wouter Corstjens is helemaal terug in het Kuipje waar hij het centrale verdedigingsduo vormt met Maertens. Corstjens wil dit seizoen absoluut die titel pakken met Westerlo.

Door Robby Morren

Westerlo won vrijdagavond uiteindelijk vrij eenvoudig met 2-0 van Eupen. "In het begin van de wedstrijd hadden we het toch moeilijk met hun spel maar we scoorden op het juiste moment. Daarna hebben we het verstandig aangepakt, we hebben niets meer weggegeven en in de tweede helft opnieuw gescoord."

In de tweede helft liep Eupen-speler Diagne tegen zijn tweede gele kaart aan en moest zijn team met 10 verder. "Toen was het voor ons wel binnen. Er zat bij hun af en toe een Afrikaanse tackle tussen maar dat heeft ons wel geholpen."

Pieken op het einde

Westerlo wil absoluut terug promoveren naar de hoogste voetbalafdeling. Daarvoor nam de club ook Corstjens op huurbasis over van AA Gent. "Het was onze bedoeling een reeks neer te zetten want enkel op die manier kan je tot op het einde blijven meedoen voor de titel maar al het voorbijgaande wil niets zeggen als we het de volgende matchen laten afweten."

"We moeten op dit elan voortgaan. Hopelijk blijft iedereen fit want als we deze ploeg tot het einde kunnen houden, denk ik dat we er dichtbij zullen zijn. Als je kampioen wil worden, moet je op het einde pieken en daar zijn wij mee bezig."

Winnen doet deugd

Corstjens kan deze periode van Westerlo vergelijken met die van vorig seizoen. "Als je wint dan is het plezant. Vorig seizoen hebben we met Westerlo de keerzijde van de medaille gehad en veel verloren. Het doet deugd om nog eens wedstrijden te winnen en voor de prijzen te spelen. Het is nieuw voor mij om voor de titel te spelen."

Erger vanuit de tribune

Voor Westerlo staan er de komende week twee derby's op het programma: woensdag tegen Dessel en zaterdag tegen Lommel United. Corstjens zal die partijen vanop de tribune moeten volgen. "Het is jammer dat ik niet speelgerechtigd ben want dat zijn twee inhaalwedstrijden. Zo'n match vanuit de tribune moeten volgen is erger dan op het veld te staan. Kenneth  Schuermans is ook een goede speler, hij zal dat zeker prima doen in die wedstrijden."

Welk verschil merk je tussen eerste en tweede klasse? "In eerste klasse worden foutjes onmiddellijk afgestraft en hier niet. Toch moet je geconcentreerd zijn en elke wedstrijd serieus aanvatten want in tweede klasse zijn ook hele goede spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties