Interview Hazard: "Maart is mijn fetishmaand"

Hazard: "Maart is mijn fetishmaand"
Foto: © SC

De ogen zijn gericht op de Rode Duivels. En als we er eentje in het bijzonder moeten uithalen: op Eden Hazard. Die zit immers in bloedvorm bij Chelsea en bevestigt zelf dat hij het nu bij de Rode Duivels ook maar moet klaarmaken.

Eden, Macedonië kondigt zich niet aan als een makkelijke opdracht.

Nee, maar toch moeten wij die twee matchen winnen. Nee, vier op zes is geen drama, maar we zouden toch ontgoocheld zijn. Met deze ploeg moeten we zes op zes halen. Het is altijd moeilijk, maar wij moeten een antwoord vinden. Met de kansen die we krijgen, moeten we het maximale doen."

Je laatste vier weken bij Chelsea waren ongelooflijk. Maart lijkt altijd een goeie maand voor jou te zijn?

"Maart lijkt inderdaad mijn fetishmaand te zijn. (lacht) Ik ben heel goed nu. Ik ben ook een speler die veel moet spelen om beter te worden. In het begin van het seizoen was ik ook goed, maar toen kende ik een terugval. Verleden jaar was ik ook sterk bezig, maar nu zit ik bij een grotere club. Alle drie dagen spelen we een grote match. Ik ben nu vier matchen op rij beslissend, maar ik hoop er vijf en zes tegen te maken tegen Macedonië."

Je krijgt heel wat lof in de Premier League. Van belanghebbende mannen als Terry, Ferdinand, Bale,...

"Het doet deugd om complimenten te krijgen van zulke jongens. Dat Marc Degryse zei dat ik bij Barcelona zou meekunnen? Leuk om te horen, maar ik speel bij Chelsea hé. (lacht) Nee, serieus, ik weet waar ik toe in staat ben, maar ik moet me goed voelen en dat is nu het geval."

Dat zagen we verleden zondag nog. Jij en Mata stonden op bovenaards niveau te spelen.

"Ja, ik heb de match achteraf bekeken en toen moest ik zelf toegeven dat het redelijk indrukwekkend was. De samenwerking met hem gaat steeds beter. Zondag waren we heel goed en dan zoeken we elkaar ook."

Hoe gaat het daar met jou in die kleedkamer vol vedetten?

"Ik ben goed aangepast. Al was het voor het seizoen wel wat makkelijker met al die Belgen en Franstaligen. Daarna kon ik me wat minder uitdrukken, want mijn Engels is wel beter maar nog niet perfect. Nu Demba Ba er bij is, kan ik weer Frans praten en dat maakt het wel iets makkelijker."

Van die andere Belgen gesproken. Zie je die volgend seizoen er bij lopen?

"Zeker. Waarom niet? Romelu doet het goed en scoort aan de lopende band. Kevin is één van de bepalende spelers in Duitsland. Ik denk dat ze bij ons zeker hun plaats hebben."

Even iets anders. Je hebt nog niet veel gezegd over die fase met die ballenjongen en je uitsluiting.

"Veel lawaai voor niks. (lacht) Ik heb niets gedaan. Op de beelden kan je denken dat ik hem aantrap, maar ik wou gewoon de bal pakken. Als hij ooit contact met mij wil zoeken: geen probleem. Dat begon als een klein akkefietje, maar domineerde anderhalve maand de voorpagina's. Een mug die een olifant werd."

Ben je tevreden over het seizoen?

"Individueel wel, collectief niet helemaal. We hadden het in enkele wedstrijden beter kunnen doen. Nu is het belangrijk om ons te kwalificeren voor de Champions League. Dat gaat nog een serieuze race worden. En voor Chelsea is het pas een geslaagd seizoen als we een prijs pakken."

Ga je je goeie vorm kunnen doortrekken bij de Rode Duivels?

"Natuurlijk. Waarom niet. We spelen ongeveer hetzelfde systeem als bij Chelsea. Het is aan mij om hetzelfde te doen bij de nationale ploeg als bij Chelsea: assists geven en scoren."

En je defensieve taken niet verwaarlozen zoals Wilmots reeds aanhaalde?

"Ja, inderdaad (lacht). Ik ben wel een aanvallende speler, maar iedereen moet verdedigen, niet enkel de defensie. Maar goed, ik moet ook nog fris zijn voor doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties