Groep C: Duitsland wil optie nemen op WK-kwalificatie

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Groep C: Duitsland wil optie nemen op WK-kwalificatie
Foto: © SC

Duitsland gaat vanavond op zoek naar een tweede driepunter tegen Kazachstan. De Duitsers graaiden op verplaatsing makkelijk de volle buit mee en zijn vastbesloten om ook voor eigen volk aan te knopen met een overwinning. Ierland en Oostenrijk spelen voor plaats twee.

Duitsland moet wat puzzelen, maar gaat vol voor winst

Bondscoach Joachim Löw moet twee wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal. Bastian Schweinsteiger moet geschorst toekijken tijdens het duel, terwijl Julian Draxler moet afhaken met een blessure. Ilkay Gundogan en Marco Reus van Dortmund zullen het tweetal in principe vervangen. Ook Höwedes en Gomez zijn geblesseerd.

Duitsland kan mits een overwinning vanavond ook meteen een optie nemen op kwalificatie voor het WK in Brazilië. De Mannschaft kan een knappe 16 op 18 boeken en zijn leiderspositie nog wat verstevigen. Kazachstan van zijn kant hoopt niet al te veel op een stunt. Afgelopen vrijdag werden de pijnpunten van het team duidelijk blootgelegd door de Duitsers en ook vandaag zullen ze het niet bepaald makkelijk krijgen in de Allianz Arena.

Ierland en Oostenrijk vechten om plek twee

Tweede wedstrijd op het programma in groep C is Ierland-Oostenrijk. De Ieren en de Oostenrijkers staan samen op een gedeelde derde plaats met zeven punten. Beide landen tellen één punt minder dan de nummer twee uit de groep, Zweden. De winnaar van het duel kan dus meteen, over Zweden, naar plaats twee springen.

Ierland moet het wel stellen zonder zijn ervaren aanvaller Robbie Keane. De aanvoerder van The Boys In Green haakte daags voor de wedstrijd af met een vervelende kuitblessure. Bondscoach Giovanni Trapattoni riep Kevin Doyle, aanvaller van Wolverhampton, op als vervanger van Keane. De Ieren speelden afgelopen vrijdag 0-0 bij Zweden, terwijl Oostenrijk zich vermaakte in zijn wedstrijd tegen de Faeroer. Het werd maar liefst 6-0 en de Oostenrijkers tankten vertrouwen voor hun trip naar Ierland.

De wedstrijd tussen Ierland en Oostenrijk is overigens live te bekijken via Unibet TV. Om de wedstrijd te kunnen bekijken moet je enkel registreren via DEZE WEBSITE.

Het wedstrijdprogramma:

Duitsland-Kazachstan (20u45)

Ierland-Oostenrijk (20u45 - live op Unibet TV)

Thomas Müller scoorde afgelopen vrijdag het derde doelpunt in de overwinning bij Kazachstan. Denk je dat Müller in eigen land meer zal kunnen scoren? Waag er een gokje op bij UNIBET. Als je 60 euro inzet op het feit dat Thomas Müller een hattrick maakt, dan kan je zo maar eventjes 540 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb  je nog geen account,  open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties