Interview Wilmots: "Grote zeges zijn niet meer van deze tijd"

Wilmots: "Grote zeges zijn niet meer van deze tijd"
Foto: © SC

Marc Wilmots krijgt een hele tijd om de volgende interland voor te bereiden. Woensdag kwam hij nog eens terug op de voorbije wedstrijden, al was dat niet helemaal van harte, want de bondscoach wil enkel vooruit kijken.

"Dit is niet echt belangrijk voor mij, maar ik blijf wat ik gezien heb gisteren", begon Wilmots zijn persbabbel.  "We hadden 65 procent balbezit, maar ik zag ook wat vermoeidheid bij bepaalde spelers. Eén van de conclusies was ook dat er tegen een blok te weinig steun komt voor onze vriend Benteke. Maar voor de rest zag ik een collectief, heel gedisciplineerd en matuur. Vroeger hadden we misschien uit positie gaan lopen, maar we zijn gewoon geduldig gebleven. En ik had nog wat cartouches op de bank."

Eén van die projectielen was Romelu Lukaku. In 180 minuten geen seconde op het veld, maar wel geloofd en geprezen door de bondscoach. "Wat ik van Romelu zag op training doet het beste verhopen", aldus Wilmots. "Heel geconcentreerd en veel progressie gemaakt. Hij is een grote concurrent voor Benteke. Het zal nog een strijd worden tussen die twee."

Dat het moeilijker werd tegen Macedonië dan de buitenwereld verwachtte, wuift Wilmots ook weg. "We hebben een intelligente match gespeeld. En die grote uitslagen tegen zogezegd 'kleinere' teams zijn niet meer van deze tijd hoor. Als voorbeelden hoef je maar naar Engeland-Montenegro en Spanje-Finland, allebei 1-1. Het is gedaan met de monsteroverwinningen. Ik heb daarbij ook eens de gemiddelde leeftijd van ons team gemaakt: 24 jaar en ik zag een uitstekende mentaliteit."

Met nog vier wedstrijden te gaan, staat België nog steeds op kop, maar moet het wel Kroatië naast zich dulden. "Kijk, we hebben toch al de bonus van de barrages. Wat Kroatië doet interesseert me niet. Als wij maar winnen. We zitten goed op schema, maar euforisch zijn we nog lang niet. Ik geniet wel van een zege, maar euforisch zal ik zijn als we naar Brazilië gaan", besloot onze Belgische keuzeheer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties