Top&Flop Köteles en Brugge

Conrad Grayson
| 65 reacties
Köteles en Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

TOP

Köteles

Gisteren ging voor Racing Genk de eerste wedstrijd van play-off I van start. De Limburgers gingen in Anderlecht op een diefje winnen, maar niet zonder slag of stoot. Genk-doelman Laszlo Köteles stopte in de slotfase van de wedstrijd een strafschop van de Nederlander Bram Nuytinck. Daarnaast speelde de doelman een uitstekende wedstrijd. 

Ciman 

Ciman speelt al enkele wedstrijden op rij op een hoog niveau en dat was afgelopen weekend niet anders. De Standard-verdediger is een echte rots in de branding en bewijst maar weer dat hij zijn plaats bij de Rode Duivels meer dan waard is.

Kompany

Roberto Mancini zei eerder deze week dat Vincent Kompany moest leren dat zijn club Manchester City belangrijker is dan de nationale ploeg. Dat is bij Vince the Prince in het verkeerde keelgat geschoten en hij antwoordde op zijn manier. De Rode Duivel werd na 73 minuten van het veld gehaald. Hij bedankte het publiek, maar liep Mancini vastberaden voorbij zonder hem een hand te geven. Kompany is enorm trots om het truitje van de nationale ploeg te dragen en dat konden ook wij appreciëren.

FLOP

De onmacht van Brugge

Club Brugge ontving gisteren Standard-Luik in eigen huis. Wat een mooie match had moeten worden, eindigde in mineur. Brugge was uitermate zwak en kwam na een halfuur op achterstand. De West-Vlamingen leken dan ook op geen enkel moment in de wedstrijd bekwaam om het tij te doen keren. Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido lijkt nog meer werk voor de boeg te hebben dan verwacht.

Ook Cercle Brugge lijkt nog dieper in de put weg te zakken. De Bruggelingen kwalificeerden zich eerder deze week voor de finale van de Beker van België en leken herboren voor de start van play-off III. Toch konden ze afgelopen weekend de positieve lijn niet doortrekken en lieten ze weer zien waarom ze al het hele seizoen hekkensluiter zijn.

De stilstaande fases van Anderlecht

Anderlecht speelde heel overtuigend in de eerste helft tegen Genk. Het kreeg een dozijn aan kansen, maar wist toch maar één keer te scoren. Ondanks het goede spel liet Anderlecht zich de das omdoen via twee stilstaande fases. Een hoekschop en een vrije trap bezorgden Genk, tegen de gang van het spel in, de overwinning in Brussel. Daarenboven miste Anderlecht een strafschop. Coach van den Brom weet waarop hij de komende dagen moet trainen.

De voorzetten van Taravel

Lokeren-verdediger Jérémy Taravel scoorde tegen Zulte Waregem en speelde een verdienstelijke wedstrijd. Toch is er ook een punt van kritiek voor de Fransman. Zijn lange ballen waren niet om aan te zien. Zo was het al een verademing als zijn voorzetten niet in de Gaverbeek terechtkwamen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties