Interview Berrier: "Heb zowat alles gezien bij Zulte Waregem"

Berrier: "Heb zowat alles gezien bij Zulte Waregem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem krijgt morgenavond opnieuw een kans om de leidersplaats (voor even) over te nemen van Anderlecht. Dan moet het wel winnen van Standard. Franck Berrier ruilde vorig jaar Standard voor Zulte Waregem. Hij blikt vooruit op de wedstrijd en praat over zijn eigen toekomst.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Het is de vierde keer dat we de leidersplaats kunnen overnemen. De voorbije keren speelden we inderdaad altijd gelijk, maar in Genk speelden we bijvoorbeeld een goede wedstrijd. We zijn zeker niet slecht in de play-offs, dus we verdienen onze tweede plaats zeker.”

“We hebben veel om voor te spelen: we kunnen eerste worden, we kunnen als eerste ploeg in play-off I thuis winnen, … toch zeg ik niet dat we kampioen kunnen worden. Een Europees ticket zou al mooi zijn voor deze club. Daarom is de wedstrijd tegen Standard belangrijk: we moeten een voorsprong nemen voor de derde plaats en Europees voetbal.”

“Standard doet me niet veel meer”

Door een aanslepende blessure kreeg Franck Berrier weinig kansen bij zijn ex-club Standard. Toch heeft de Fransman voor de wedstrijd tegen de club uit Luik zeker geen revanchegevoelens: “Je moet daar abstractie kunnen van maken. Standard doet me niet veel meer en ik heb dat ook in de vorige wedstrijden tegen Standard niet gehad.”

“We hebben al goede matchen tegen Standard gespeeld, dus het kan een mooi spektakel worden. Als we kunnen winnen, zouden we een heel goede zaak doen. Dat is het belangrijkste.”

Nieuwe uitdaging

Hoe hoog Essevee uiteindelijk zou eindigen in de competitie, maakt voor de toekomst van Berrier weinig verschil: “Ik wil zo goed mogelijke play-offs afwerken met Zulte Waregem. Daarna ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb hier bij Zulte Waregem namelijk zowat alles gezien. Europees voetbal halen of zelfs Champions League-voetbal zou me niet speciaal hier kunnen houden.”

Waar die nieuwe uitdaging dan moet liggen, laat de middenvelder in het midden: “Dat kan in het binnen- of buitenland zijn. Ik ken mijn kwaliteiten en ik weet wat ik kan. Voorlopig is er echter nog niets concreet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties