Newcastle strandt in de kwartfinale, Benfica stoot door

Conrad Grayson
| 2 reacties

Newcastle United speelde in eigen huis gelijk tegen Benfica. De Portugezen kropen door het oog van de naald en stoten door naar de halve finale van de Europa League.

Newcastle kende een flauwe eerste helft. Het spel was slordig en de thuisploeg leek te weinig in de buurt te komen van het doel.

De Engelsen konden enkele keren komen opzetten, maar de laatste pass was vaak niet goed. Enerzijds was de voorzet niet goed en strandde de bal over het doel. Anderzijds was er ook te weinig aansluiting in de grote rechthoek.

Beide ploegen gingen rusten met een doelpuntenloos gelijkspel. Benfica verdedigde heel goed en Newcastle wist dat het haar succes op de flank moest zoeken. Toch was het niet genoeg.

Na de rust ging het spel iets sneller rond. Benfica bleef zich beperken tot verdedigen en van het mooie creatieve spel, dat ze een week geleden lieten zien in de heenwedstrijd, was er nog nauwelijks iets te bespeuren.

Cissé wist dan ook in de 71ste minuut de score te openen voor Newcastle, na slecht verdedigen van Benfica, 1-0.

De wedstrijd kantelde helemaal om, maar ondanks enkele goede kansen in de slotfase kon Newcastle het tij niet meer doen keren. Integendeel, Benfica wist via Salvio zelfs nog te scoren in de 90ste minuut, 1-1 en dat was ook meteen einduitslag. Benfica stoot met deze eindstand door naar de halve finale van de Europa League.