Van der Elst: "Hans kan op termijn de rol van Leko invullen"

Fabian Morren
| 1 reacties
Van der Elst: "Hans kan op termijn de rol van Leko invullen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren versterkte zich voor volgend seizoen al met Hans Vanaken. De 20-jarige middenvelder van tweedeklasser Lommel moet de opvolger worden van Ivan Leko. Franky Van der Elst is alvast sterk onder de indruk van zijn voormalige speler.

Van der Elst kent Vanaken van toen hij nog coach was bij Lommel. "Ik ben blij dat Hans die stap straks mag zetten, maar we moeten hem toch wat tijd gunnen", vertelt Van der Elst aan S/VM. "Momenteel is hij bij Lommel United het gevaar van dat team, in zoverre dat Hans vaak te maken krijgt met individuele mandekking."

"Het is de bevestiging van de functioneel perfecte techniek en de uitstekende tweevoetigheid die hij tijdens zijn opleiding meekreeg bij PSV", vervolgt Van der Elst. "Als je een bal inspeelt op hem, heeft hij nauwelijks een correctie nodig. Hans heeft een heel specifieke manier van voetballen: hij is groot (1,91m, nvdr) en loopt echt mooi rechtop, oogt niet snel en is zeker geen sprinterstype, maar heeft wel vista en scorend vermogen. De rol van Ivan Leko kan Hans op termijn invullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties