Reactie Been: "We hadden nood aan een balvaste jongen"

Been: "We hadden nood aan een balvaste jongen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mario Been was uiteraard tevreden met de mentale weerbaarheid van zijn team. Voor de derde keer deze play- offs werd Genk op achterstand gezet, maar elke keer knokten de Limburgers zich naar puntenwinst.

"Vandaag was het echt verdiend", stak Been van wal. "We lopen na de eerste helft onnodig achter de feiten aan door een moment van onoplettendheid. We hadden zelf een paar goeie mogelijkheden om te scoren, maar laten dat na. Bij de rust heb ik gezegd dat we nog wel kansen zouden krijgen. Dat zag je sowieso."

Wederom moest Been echter rekenen op zijn joker, Glynor Plet. "Plet valt uitstekend in. Zijn goal was meer dan terecht. We speelden op dat moment rond de zestien en hadden dus meer nood aan een balvaste jongen dan aan snelle jongens", legde de Nederlander uit.

Been had nog een verrassing door Gorius in het begin uit te spelen als linksbuiten. "Gorius heeft die positie bij Mechelen 5-6 jaar ingevuld. We voetbalden de laatste weken niet goed en met Julien in de ploeg wisten we dat we er meer voetballend vermogen in de ploeg zou staan. Het was de bedoeling dat Anele en Tshimanga heel hoog zouden opkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties