Simaeys: "Ik weet dat ik belangrijk kan zijn"

Simaeys: "Ik weet dat ik belangrijk kan zijn"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Jeroen Simaeys is de kracht op het veld die niet altijd in de schijnwerpers gezet wordt, maar belangrijke schakel is in het geheel van Mario Been. De verdediger zelf voelt echter genoeg appreciatie.

"Ik heb niet het gevoel dat ik minder gewaardeerd word dan andere spelers", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Of ik lig daar alleszins niet wakker van. Een team bestaat nog altijd uit meerdere soorten spelers. Het is normaal dat de fans liever naar een spectaculaire aanvaller kijken, maar ik vervul een heel andere rol. Ik heb daar geen complexen over. Ik heb het gevoel dat de mensen in Genk tevreden zijn over mij. En zonder te hoog van de toren te willen blazen: ik weet wel dat ik belangrijk kan zijn voor deze ploeg."

Simaeys is ook altijd één van de eerste namen op het wedstrijdblad. "Ach, dat is het verhaal van mijn carrière zeker? Bij Club Brugge zag ik vier jaar na elkaar nieuwe spelers komen. Toch stond ik doorgaans op het veld. Bij Genk speelt het in mijn voordeel dat ik complementair ben met zowel Kara, Koulibaly als Nadson. Mijn talenkennis is een grote troef die me helpt bij het sturen van mijn ploegmaats. Je kan veel oplossen door te praten op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties