Interview Van den Brom: "Enkel het resultaat telt nu"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Van den Brom: "Enkel het resultaat telt nu"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

John van den Brom moest de voorbije dagen heel wat kritiek slikken rond de manier waarop Anderlecht was gaan voetballer op Sclessin. Bovendien is paars-wit amper nog te vergelijken met de geoliede machine die het voor de jaarwisseling was.

Cédric De Volder in Anderlecht

Ook in de aanloop naar de topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge wordt de behoudende aanpak van van den Brom in de wedstrijd tegen Standard opgerakeld. De Nederlandse oefenmeester van paars-wit danst echter als een volleerde ballerina door het spervuur heen.

“Ik heb eerder al gezegd dat ik het niet eens ben met de kritiek”, verduidelijkt van den Brom. “Er zat bij Standard gewoon niet meer in dan een gelijkspel. Met de spelers heb ik tijdens de rust afgesproken dat we op resultaat zouden gaan spelen en dat is aardig gelukt. Bovendien denk ik dat we goed hebben gevoetbald, anders haal je geen zestig procent balbezit op Sclessin.”

"Stel je eens voor dat we hadden verloren tegen Standard. Dan krijg ik opnieuw alles over me uitgekieperd"

Op de vraag of van den Brom meer en meer als een Belgische trainer begint te denken, antwoordt de Nederlander ludiek. “Dat is onzin. Anderlecht gaat altijd uit van de eigen kracht. Maar stel je eens voor dat we uiteindelijk hadden verloren tegen Standard. Dan krijg je een scenario zoals op AEL Limassol (Anderlecht verloor tijdens de voorronde van de Champions League met 2-1, nvdr.) en krijg ik alles over me uitgekieperd.”

Van den Brom beseft maar al te goed dat het verwachtingspatroon enorm hoog ligt in de hoofdstad. Zeker na het champagnevoetbal dat zijn team voor de jaarwisseling wekelijks op de mat bracht. “Het resultaat is nu eventjes heilig. Een verlies in de reguliere competitie kan je gemakkelijk rechtzetten. Maar dit zijn de play-offs. Binnen een dikke maand maken we de balans op en enkel een titel zal ervoor zorgen dat die positief is. Het kampioenschap winnen was immers hét doel vanaf dag één.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties