Wenger heeft theorie over 'beperken buitenlanders'

Wenger heeft theorie over 'beperken buitenlanders'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Neville, die tegenwoordig voor de nationale ploeg van Engeland werkt, vindt dat er te veel buitenlanders in de Premier League spelen ten koste van Engelse talenten. Arsenal-manager Arsène Wenger ziet echter niets in het berperken van het aantal buitenlanders.

"Ik ben niet overtuigd van wat Neville zegt. Je kunt het namelijk ook omdraaien", zei Wenger op de site van de club. "Als je het welke speler dan ook vraag, zal hij zeggen: 'Ik ben beter geworden, omdat ik met Dennis Bergkamp heb getraind en gespeeld'. Als je talent wilt ontwikkelen, stop je een kind in een goede klas. Dan ontwikkelt hij zich beter dan in een slechte groep."

Bij Arsenal heeft Wenger tegenwoordig Theo Walcott, Jack Wilshere en Kieran Gibbs onder zijn hoede, allemaal Engelse talenten. "Bovendien: zijn er op dit moment goede jonge Engelse spelers die niet spelen, omdat buitenlanders de voorkeur krijgen? Daar ben ik ook niet van overtuigd. Kijk naar Aston Villa, waar veel jonge talenten spelen. Wilshere was goed genoeg voor Arsenal. Hij speelde, ik maakte ruimte voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties