Interview D'Haene: "Leidersplaats telt enkel op het einde"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
D'Haene: "Leidersplaats telt enkel op het einde"
Foto: © SC

Zulte Waregem gaat donderdag op bezoek bij Club Brugge. Na de twee op negen en de opdoffer tegen Standard is het voor de fusieploeg nu een zaak om snel aan te knopen met een overwinning. "We hebben enkele veldslagen verloren, maar de oorlog kan nog gewonnen worden."

Cédric De Volder in Waregem

Zulte Waregem verloor afgelopen weekend na een knotsgekke partij met 3-4 van Standard. “Vooral de manier waarop deed pijn”, doet Karel D'Haene zijn verhaal. “En daar komt dan nog eens bovenop dat het in een cruciale fase van de competitie gebeurt. Maar de spelersgroep heeft de knop snel omgedraaid. Het heeft geen zin om lang stil te staan bij de nederlaag.”

Essevee kampeert momenteel op een derde plaats in play-off I. Na een schamele twee op negen weigeren de troepen van Francky Dury echter te panikeren. “We hebben het geluk de afgelopen weken niet aan onze kant gehad”, vervolgt de verdediger. “Maar hopelijk zal dat snel keren. Bovendien weet je dat in play-off I alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Een wedstrijd wordt dan beslist door details. Al is het natuurlijk jammer dat zo’n detail in ons geval een externe factor moet zijn (D'Haene refereert naar de foute beslissingen van de scheidsrechter, nvdr.).”

"Een wedstrijd wordt beslist door details. Al is het natuurlijk jammer dat zo'n detail in ons geval een externe factor moet zijn"

Donderdag trekt de fusieclub naar Club voor een midweekwedstrijd. Hoe belangrijk is het treffen met het oog op het verder verloop van de play-offs. “Club Brugge is de laatste weken aan het groeien. Maar het is belangrijk voor beide ploegen om punten te pakken”, is D'Haene op zijn hoede. “We gaan ons echter niet aanpassen aan de tegenstander. Al zullen er wellicht wel enkele accenten worden gelegd. Carlos Bacca? Een goede spits met een neus voor doelpunten. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat hij niet tot scoren komt.”

De opdoffer tegen Standard kwam niet alleen. Zaterdag zag Zulte Waregem Genk over zich heen springen. “We gaan geen druk leggen op ons klassement. Er is ambitie binnen de ploeg maar de clubleiding legt ons geen druk op. Er zijn nog zeven wedstrijden en alles is mogelijk. We hebben enkele veldslagen verloren, maar de oorlog kan nog steeds gewonnen worden.”

"Dromen mag. We gaan alleszins niets laten liggen. De leidersplaats telt enkel op het einde van de rit"

Het woord is eruit. De oorlog kan gewonnen worden. Gelooft Essevee nog in de titelkansen? “De club heeft altijd beweerd dat een Europees ticket het doel is”, besluit de verdediger. “Maar dromen mag. We gaan alleszins niets laten liggen. We bekijken het momenteel match per match en kijken niet naar die leidersplaats. Trouwens, die plaats telt toch enkel op het einde van de rit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties