Mechelen hengelt Lierse-talent binnen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Mechelen hengelt Lierse-talent binnen
Foto: © SC

KV Mechelen heeft Glenn Claes weggekaapt bij Lierse. De beloftevolle middenvelder tekent Achter De Kazerne een contract voor twee seizoenen. "Dit voorval is een spijtige zaak", zucht Eric Van Meir.

Claes is een 19-jarige jeugdinternational die in Lierse geboekt staat als een groot talent. Het doet dan ook pijn dat de middenvelder voor KV Mechelen kiest. “In januari spraken we af met Glenn dat de onderhandelingen rond een nieuw contract in maart zouden worden voortgezet”, vertelt Van Meir in Sport/Voetbalmagazine. “We zijn inmiddels april en het is normaal dat een talent gegeerd is. Zeker als zijn contract afloopt aan het einde van het seizoen.”

Nochtans wordt Claes gezien als een beloftevolle speler. Hij trainde al geruime tijd mee met de A-kern en maakte al twee keer zijn opwachting in de hoofdmacht van de Pallieters. “We dachten dat we nog tijd hadden om zijn contract open te breken”, vervolgt een teleurgestelde Van Meir. “Niet dus. Bovendien sukkelde Claes dit seizoen met zijn rug waardoor hij minder op de club was. Ik veronderstel dat hij geen prioriteit was voor Lierse.”

Fi Vanhoof, sportief directeur van Malinois, is echter tevreden met de aanwinst. “We kennen de speler al enkele jaren en hebben niet getwijfeld toen we vernamen dat zijn contract afliep. Hij heeft een goede techniek, is snel en linksvoetig. Een combinatie die moeilijk te vinden is. Hij zal volgend seizoen volwaardig deel uitmaken van de A-kern.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties