Interview Hofmans: "Seizoen teleurstellend verlopen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 69 reacties
Hofmans: "Seizoen teleurstellend verlopen"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het einde van het voetbalseizoen is in zicht. Het lijkt er op dat Antwerpen de zomerstop met een serieuze kater zal ingaan na het circus op het Kiel. Maar hoe zit het bij Antwerp FC?

Door Cédric De Volder

Na een grijs seizoen kampeert Antwerp FC momenteel op een tiende stek in de tweede klasse. Bij de aanvang van deze voetbaljaargang ambieerde the Great Old naar goede gewoonte nochtans hoge doelen. “Het klopt dat ons seizoen teleurstellend is verlopen”, geeft algemeen manager Gunther Hofmans toe in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Voor het seizoen hadden we gehoopt op een plaats in de eindronde. Maar een eindklassement tussen plaats drie en acht zou ook al bevredigend geweest zijn.”

Toch wil de sterke man van Antwerp ook de positieve punten aanhalen. “Eind november stond de club nog op een derde plaats op amper drie punten van de leider. In mijn ogen hebben we onze kansen verspeeld in november. We deelden toen in een malaise met puntenverlies tegen de zogenaamde mindere goden. Dat mag niet gebeuren als je wil meespelen met de grote ploegen.”

"Voor de supporters zou het natuurlijk leuk zijn als er opnieuw een stadsderby komt"

Sinds 2004 vertoeft het stamnummer één al in het vagevuur van tweede klasse. “Het niveau in tweede is hoger dan je zou denken”, vertelt Hofmans. “De concurrentie is echt wel hard. Ieder seizoen zijn er heel wat teams die de ambitie hebben om de stap naar de elite te zetten. Ons project ambieert een promotie in drie tot vijf jaar. Er is dus nog tijd om te groeien.”

De sterke man van Antwerp weigert echter al uitspraken te doen met het oog op volgend seizoen. “We gaan eerst een grondige evaluatie maken van de huidige jaargang. Op die manier kan de clubleiding bekijken op welke posities er versterking nodig is. Het is dan ook voorbarig om nu al uitspraken te gaan doen.”

De kans bestaat dat Antwerpen er volgend seizoen een stadsderby bij heeft (Beerschot AC kan nog een licentie bekomen via het Belgisch Arbitragehof, nvdr.). Hoe kijkt Hofmans naar de sportieve en financiële malaise bij de aartsrivaal? “Het is niet zo dat ik de lachende derde ben”, besluit de algemeen manager. “We kijken enkel naar onszelf. Dat is al lastig genoeg. Voor de supporters zou het natuurlijk leuk zijn als er opnieuw een stadsderby komt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties