Nederland op zoek naar creatieve oplossing voor tweede klasse

Conrad Grayson
| 12 reacties
Nederland op zoek naar creatieve oplossing voor tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse tweede klasse in het voetbal kampt met ernstige problemen. Faillissementen van clubs zorgen ervoor dat de Eerste Divisie uit minder ploegen zal bestaan.

Door de faillissementen van SC Veendam en AGOVV Apeldoorn, zou de Eerste Divisie nog maar uit 16 ploegen bestaan. Daarom ging een werkgroep op zoek naar oplossingen om financieel gezond voetbal te verzekeren.

“30 competitieduels per seizoen is eigenlijk te weinig”, aldus Simon Kelder, voorzitter van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), in AD Sportwereld. “We barsten van de ideeën en hopen al binnen een week of 3 meer duidelijkheid te hebben.”

De mogelijke instroom van beloftenteams, dat zijn de tweede ploegen van de clubs uit de Eredivisie, geldt voor de Nederlanders als één van de mogelijke oplossingen. En dat is niet het enige, want een andere mogelijke oplossing is het afschaffen van de vrijdag als vaste speelavond.

"De competitieopzet, de doorstroming vanuit de topklasse, de verdienmodellen, de nacompetitie: alles wordt bekeken. Al hangt veel af van wat voor plannen nieuwe voetbalzender Fox heeft met de beelden van de eerste divisie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties