Frutos: "Op een dag trainer van Anderlecht worden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 54 reacties
Frutos: "Op een dag trainer van Anderlecht worden"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nicolas Frutos was woensdag nog eens in het Astridpark om te aftrap te geven voor het treffen met Lokeren. De ex-aanvaller van Anderlecht droomt nog steeds van een carrière in de dug-out.

Frutos houdt zich tegenwoordig bezig met een jeugdacademie in het Argentijnse Santa Fé. “Ondertussen zijn er toch al zo’n achthonderd jongeren gepasseerd op de academie”, vertelt de Reiger in La Dernière Heure. “In het begin was er niets. Ik heb ook in mijn eigen buidel moeten tasten voor de opstart.”

De boomlange Argentijn gaf woensdag nog de aftrap voor het treffen tussen Anderlecht en Lokeren. Hij droomt nog steeds van een carrière als coach van paars-wit. “Maar ik wil mijn trainerscarrière stap voor stap opbouwen. Net zoals ik het heb gedaan als voetballer. Eerst bij een kleinere Argentijnse club om vervolgens de top op te zoeken in mijn thuisland. En hopelijk volgt daarna Europa. Op een dag wil ik T1 worden van Anderlecht.”

Frutos is inmiddels in het bezit van een Pro License-trainersdiploma. “Ik kan overal ter wereld als coach aan de slag. Behalve in Spanje gelden andere wetten. Maar momenteel amuseer ik me met de jeugdelftallen. Ik coachte ondertussen al zo’n honderdvijftig wedstrijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties