Opmerkelijk: Jova aan beste seizoen bezig

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Opmerkelijk: Jova aan beste seizoen bezig
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic is statistisch gezien aan zijn beste seizoen bezig in België. Toch is de kans groot dat de Serviër in juni de Belgische deur achter zich dichtslaat.

Jovanovic mocht donderdag 32 kaarsjes uitblazen. Toch oogt de flankaanvaller nog fris na een lang en slopend seizoen. Bovendien is de Serviër belangrijk voor Anderlecht. Het Nieuwsblad berekende dat hij een voet heeft in 22 van de 74 paars-witte competitietreffers. Daarmee doet hij zelfs beter dan Dieumerci Mbokani.

Toch is Jova nooit vrij van kritiek. Tegen Club Brugge zat de voormalig Servisch international zelfs negentig minuten op bank. Afgelopen woensdag antwoordde hij tegen Lokeren opnieuw met de voeten. “Een eerste helft zoals tegen Lokeren wil ik elke week zien van Anderlecht”, aldus Jovanovic. “We spelen opnieuw met twee spitsen. Dat vindt iedereen in Anderlecht momenteel het beste systeem. De aanvallers houden vier verdedigers bezig waardoor er extra ruimte komt op de flanken.”

Jova kan dit seizoen een vierde Belgische landstitel vieren. Bij nieuw succes wil RSCA zijn contract met een jaartje verlengen. Aan dezelfde voorwaarden weliswaar. Toch liet de eigenwijze speler al meermaals uitschijnen aan zijn laatste weken bezig te zijn in het Astridpark. “Als ik België verlaat, zal het door de grote poort zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties