Vandaag machtswissel bij Beerschot?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 345 reacties
Vandaag machtswissel bij Beerschot?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is opnieuw D-day voor Beerschot AC. De noodlijdende eersteklasser zou gisterenavond dicht bij een akkoord gestaan hebben met de Oekraïense investeerder.

Het Nieuwsblad meent te weten dat Beerschot AC en Michael Metreveli dicht bij een akkoord staan. De Oekraïense mediamagnaat zou de schulden van Beerschot (zo’n zeventien miljoen euro, nvdr.) overnemen. De vraag blijft echter of Metreveli wil investeren zolang Patrick Vanoppen 99 procent van de aandelen in handen heeft. In de wandelgangen van het Kiel deed gisteren dan ook de ronde dat Vanoppen vandaag zou aftreden als voorzitter.

Metreveli is uit op de volledige overname van de club. De Oostblokker ziet in Antwerpen de perfecte locatie voor de uitbouw van een topclub. Maar dan moet hij wel Patrick Vanoppen van de troon stoten. De projectontwikkelaar stak de voorbije jaren heel wat geld in Beerschot. Vanoppen wil dan ook zoveel mogelijk van dat bedrag recupereren.

En ook de naam van Pierre François viel te horen in het Olympisch Stadion. De gewezen algemeen directeur van Standard zou de licentie van Beerschot voor het Belgisch Arbitragehof moeten verdedigen. François is immers jurist, gewezen advocaat en kent de Belgische voetbalbond op zijn duimpje. Of hij nadien aanblijft bij Beerschot is nog onduidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties