"Heel Turkije ligt aan zijn voeten"

Fabian Morren
| 11 reacties
"Heel Turkije ligt aan zijn voeten"
Foto: © SC

Vreemd toch hoe Bjorn Vleminckx in Turkije een rijzende ster is en bij Club Brugge nauwelijks aan de bak kwam. De blonde aanvaller scoorde bij Gençlerbirligi intussen al negen keer in twaalf wedstrijden.

"Zondag besliste hij, met zijn goal tegen Fenerbahce, wie volgend seizoen in de Champions League zal spelen: Galatasaray", aldus journalist Mehmet Demircan van Fanatik tegenover GvA. "Eerder scoorde hij ook al de winning goal tegen Galatasaray. Ik kan je zeggen: zulke goals tellen hier voor vijf, de impact is enorm."

"Heel Turkije ligt aan zijn voeten", vertelt Demircan. "Behalve Galatasaray en Fenerbahce, die op het allerhoogste niveau mikken, heeft elke club hier interesse in Vleminckx. En de meeste hebben de financiële middelen om aan de transfersom te voldoen en de speler een lucratief contract te bieden." Dat er volop beweging is, moge duidelijk zijn."

Waarom ging het bij Club Brugge fout, terwijl het in Nederland en Turkije wél lukt? "Vleminckx is Vleminckx, je moet hem uitspelen op zijn kwaliteiten", legt Fuat Capa, de coach van Gençlerbirligi uit. "Iedereen weet dat Bjorn in de box aartsgevaarlijk is. Na zijn komst zette ik twee goede buitenspelers in de ploeg, die hem van voorzetten voorzien. De meeste goals heeft hij zo gemaakt. Als hij naar een club met zo'n speelwijze zou gaan, kan Vleminckx ook slagen in de Belgische top."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties