Buyens: "Aan beste seizoen bezig"

Buyens: "Aan beste seizoen bezig"
Foto: © SC

Standard doet momenteel helemaal mee in de strijd om de Europese tickets. Vooral Yoni Buyens heeft een groot aandeel in de wederopstanding van de Luikenaars.

De Rouches begonnen aan play-off I op een zesde stek. Onder impuls van een bedrijvige Buyens doet Standard echter mee in de strijd om de Europese plaatsen. Zelfs de titel is niet helemaal buiten handbereik voor de Luikenaars.

De middenvelder is in de Vurige Stede helemaal ontpopt. Met acht doelpunten staat Buyens bovendien relatief bovenaan in de schutterstand op Sclessin. “Acht rozen is nochtans mijn record niet”, vertelt de blonde speler aan La Dernière Heure. “Op mijn twaalfde stond ik bij Lierse in de spits. Maar ik was te traag en ben dan maar een rij achteruit geschoven.”

Buyens is aan een sterk seizoen bezig. Hoe kijkt de middenvelder zelf terug op deze jaargang? “Ik heb dit seizoen amper een wedstrijd gemist. Dat is voor een deel te danken aan het feit dat ik gespaard ben gebleven van blessures. Bovendien denk ik dat ik aan mijn beste seizoen tot nu toe bezig ben.”

“Sinds de tweede helft van vorig seizoen is mijn rol binnen het team veranderd”, besluit Buyens. “José Riga besloot toen om mijn offensieve kwaliteiten meer te gebruiken. Ook Mrcea Rednic laat me aanvallend mijn ding doen. Maar ik blijf natuurlijk in de eerste plaats een verdedigende middenvelder.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties