Iniesta: "We verdienen meer respect"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 37 reacties
Iniesta: "We verdienen meer respect"
Foto: © SC

FC Barcelona werd dinsdag met 4-0 afgedroogd in München. Toch weigert Andres Iniesta de wedstrijd als een symbolische machtswissel te zien.

In München worden de koffers al gevuld om in mei richting Londen te trekken. Bayern is na de 4-0-overwinning tegen Barcelona immers al zo goed als zeker van een plaats in de finale van de Champions League.

“Bayern was op elk vlak sterker dan ons”, bekent Iniesta in Marca. “Hun spel verdient erkenning. Net zoals wij die de voorbije seizoenen veel hebben gekregen. Maar ik geef me nog niet gewonnen. Er is nog steeds een terugwedstrijd.”

Iniesta heeft het er vooral moeilijk mee dat voetballiefhebbers wereldwijd gewag maken van een machtswissel. “Het is oneerlijk om te spreken van het einde van een tijdperk. In de laatste vijf seizoenen heeft FC Barcelona de Champions League twee keer gewonnen. Daarnaast pakten we vier titels. Om van al die andere prijzen nog maar te zwijgen.”

“Het is onlogisch om de balans van al die jaren op te maken op basis van één wedstrijd”, besluit de middenvelder. “Pas als we enkele jaren zonder prijs afsluiten, kan je gewag maken van het einde van het tijdperk. Maar de fans moeten meer respect hebben voor de club, de spelers en de coach.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties