Tebas nieuwe voorzitter Spaanse voetballiga

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Tebas nieuwe voorzitter Spaanse voetballiga
Foto: © SC

Javier Tebas is de nieuwe voorzitter van de Spaanse Professionele Voetballiga LFP. De sportadvocaat wil eerst en vooral de ticketprijzen verlagen.

LFP maakte vandaag via de website bekend dat Tebas de nieuwe voorzitter wordt. “De verkiezingscommissie van de LFP heeft Javier Tebas verkozen als nieuwe voorzitter van de Spaanse voetballiga. Zijn kandidatuur was de enige die voldeed aan alle voorschriften. Bovendien werd er geen beroep aangetekend tegen zijn aanstelling”, luidde de officiële mededeling.

Tebas volgt Jose Luis Astiazarán op als sterke man bij de LFP. Laatstgenoemde was sinds 2005 aan de macht en liet eerder al optekenen geen kandidaat te zijn voor een nieuwe ambtstermijn.

Tebas is de voormalige voorzitter van SD Huesca. De preses is advocaat en specialiseerde zich in sportrecht. Hij wil eerst en vooral de ticketprijzen verlagen in het door de economische crisis zwaar getroffen Spanje. Daarnaast liet hij al optekenen dat hij de speeldagen wil verspreiden tijdens de week. Ook aan de grote kloof tussen rijke en arme clubs wil de man een mouw passen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties