Reactie Capon: "Mboyo speelt volgend seizoen niet meer in Gent"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Capon: "Mboyo speelt volgend seizoen niet meer in Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk verspeelde een laatste waterkansje op poulewinst in het Gentse Jules Ottenstadion. "Een jammere zaak", vertelt Brecht Capon. "Er zat nochtans meer in."

Cédric De Volder in Gent

Een wereldgoal van Ilombe Mboyo beslechtte het West-Vlaamse avontuur in play-off II. “Ik zag vandaag nochtans een verdienstelijk KVK dat probeerde te voetballen”, doet Capon zijn relaas. “Er zat meer in. Al kan je moeilijk zeggen dat de overwinning van Gent onverdiend is.”

Het werd in de slotfase nog enkele keren warm voor de kooi van Frank Boeckx. “In het slot van de wedstrijd moesten we komen. We kregen ook nog enkele kansen, maar jammer genoeg viel het doelpunt niet. Hier een puntje rapen zou mooi geweest zijn.”

“Beide ploegen probeerden hoog druk te zetten”, gaat Capon verder. “Maar ik vond ons achterin soms wat slordig. In de opbouw gingen bepaalde passes in de verkeerde voeten en dat mag natuurlijk niet gebeuren. Dat was dan ook de verdienste van Gent die ons niet op adem liet komen. Al wil ik een pluim op de hoed steken van onze doelman. Darren Keet speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd.”

Het werelddoelpunt van de Gentse aanvoerder was ook het kennersoog van Capon niet ontgaan. “Mboyo is een enorm complete spits. Hij is een levensbelangrijke pion voor Gent. Ik ben er zeker van dat hij volgend seizoen niet meer voor de Buffalo’s zal voetballen.”

Volgend weekend ontvangt KVK Lierse voor de laatste wedstrijd van het seizoen. “Het seizoen afsluiten met een thuisoverwinning zou mooi zijn”, besluit Capon. “In dat geval eindigen we play-off II met acht punten en dat is zo slecht nog niet. We spelen die laatste wedstrijd zonder druk. Ik verwacht bovendien dat de coach enkele jongeren een kans zal geven om zich in de kijker te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties