Interview Conté: "In mijn hoofd ben ik al Essevee"

Conté: "In mijn hoofd ben ik al Essevee"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Ibrahima Conté ruilde deze winter na een moeilijke periode AA Gent op huurbasis in voor Zulte Waregem. Na een aanpassingsperiode lijkt de speler uit Guinee nu klaar te zijn om wedstrijd na wedstrijd te spelen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Ik ben nochtans nog niet 100% top. Laat ons zeggen dat ik op dit moment op 80% van mijn kunnen zit, al voel ik me wel goed en fit. Ik weet nog niet of ik mijn plaats al heb verdiend. Ik moet nog beslissend leren worden, dat was ik nog niet. Ik zal me moeten blijven tonen om te kunnen blijven spelen”, aldus Conté.

De speler uit Guinee heeft een paar moeilijke maanden gekend: “Onder Sollied speelde ik bij Gent. Daarna kreeg ik last in de rug en speelde ik niet meer. Daarna werd ik ook nog eens ziek en kwam ik zeker niet meer aan de bak. Ik had tijd nodig om er weer bovenop te komen en die heb ik hier gekregen.”

“Reden om te blijven is de coach, mijn tweede vader”

Zulte Waregem heeft alvast de intentie om ook op Conté de optie te lichten om hem zo langer bij de club te houden. “Ze hebben tijd tot half mei om de optie te lichten. Ik denk dat het sowieso voor mij het beste is om hier te blijven en ik zal dus waarschijnlijk wel blijven. In mijn hoofd ben ik al Essevee.”

Een mogelijk Europees avontuur speelt niet mee als reden om al dan niet te blijven: “Er zullen misschien wel wat spelers vertrekken en dat kan misschien goed uitdraaien voor de blijvers qua speelkansen, maar dat speelt voor mij niet. Ook het al dan niet Europees spelen is niet de belangrijkste reden om al dan niet te blijven. De reden dat ik blijf is de coach, mijn tweede vader. Ja, ik beschouw hem echt als mijn vader.”

“Waar ik ook ooit nog ga spelen, ik wil een coach zoals hem. Hij staat dicht bij de spelers en praat veel met hen. Zelfs als bankzitter voelde ik me zeer betrokken in het verhaal. Hij spreekt zelfs meer met de invallers dan met de basisspelers en is echt anders dan de anderen. Hij blijft vragen stellen.”

“Davy is te intelligent”

Conté leert onder zijn favoriete coach ook terug werken voor het team: “Hij wil het niet dat mensen bezig zijn met te veel individuele acties, maar dat we voor het team werken. Een nummertje opvoeren vindt hij niet leuk, dus speel ik nu ook meer voor de anderen en voor de ploeg.”

“Ik ben niet echt een flankspeler, maar in balverlies schuif ik zeker door naar de flank om te werken. In balbezit kan ik dan meer centraal de bal komen vragen op de positie 10.”

Zijn ploegmaat die op hem al het meeste indruk heeft gemaakt is Davy De fauw. “Hij is te intelligent. Hij ziet het spel enorm goed en op training is het ongelooflijk lastig tegen hem om hem voorbij te raken. Ik zag dan dat hij in Nederland captain is geweest en toen snapte ik wel waarom hij zo goed is.”

Toch is ook Mbaye Leye belangrijk geweest binnen het team: “Ik hoor nog bij de jongeren in het team, al heb ik in tegenstelling tot enkele anderen wel al wat ervaring in de Jupiler Pro League. Mbaye zei me dat ik geen complexen mocht tonen en gewoon moest voetballen. Dat heeft me zeker geholpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties