Interview Dury: "Mentaal zeer sterke groep"

Dury: "Mentaal zeer sterke groep"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem gaat vanavond in de vooravond op bezoek bij Standard. Mits winst blijft het ook met nog vier speeldagen voor de boeg leider en - afhankelijk van de resultaten in de andere wedstrijden - kan het een serieuze zaak doen in de stand.

Aernout Van Lindt in Waregem

Toch wil coach Francky Dury vooral op de eigen wedstrijd focussen: “De focus verliezen zou een fout zijn op dit moment. Deze wedstrijd is een scharniermoment, maar hoe dichter je komt hoe groter de scharniermomenten zullen worden. Door al die matchen tegen rechtstreekse concurrenten kan het nog zo snel keren in de play-offs.”

“Eigenlijk begint het nu pas. We zitten in de derde lus van de Ronde van Vlaanderen. Hoe korter bij het einde we komen, hoe moeilijker het wordt. We moeten niet kijken naar het resultaat in Club Brugge – Anderlecht en enkel naar onze eigen wedstrijd kijken.”

“Standard is een goede ploeg”

“Ik heb een mentaal sterke groep. Ze geven altijd een goede reactie na een wedstrijd. Er is nu een goede sfeer, maar die is niet bijzonder. Euforie is er niet bij deze ploeg. Leider zijn is mooi, dat geeft vertrouwen en een goed gevoel. Dat het komt door goede resultaten maakt het nog leuker.”

“Als Standard zegt dat ze minstens zo goed zijn als ons, dan aanvaard ik dat. Het zich dicht bij elkaar in de play-offs en Standard is een goede ploeg. Ze spelen heel vertikaal met twee lopende spitsen en wonnen al drie keer in play-off I. Dat wil iets zeggen. Als Vainqueur goed draait hebben ze met hem en Buyens twee spelers die veel druk zetten op de constructie.”

“Geen ploeg zonder een idee”

Zulte Waregem gaat niet in afzondering voor de wedstrijd tegen Standard: “Ik weet dat zoiets een hap uit het budget betekent. Afzonderingen zijn wat mij betreft niet nodig, al is het leuk om soms wel eens te blijven slapen na een wedstrijd bijvoorbeeld.”

“We zijn geen ploeg zonder een idee. Ook achter de jeugdopleiding zit een idee, om te blijven werken met Decuyper. Het is een goede tandem, al is het belangrijk wie vooraan zit. Op dit moment ben ik dat misschien wel”, grapte de coach.

Daarmee gaf hij ook al een aanzet naar een artikel van morgen hier op Voetbalkrant.com. Deze week hebben we namelijk ook gepraat met Thomas Caers van de voetbalschool van Essevee. Lees dat morgen hier …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties