Rednic: "Luchtmacht niet sterk genoeg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Rednic: "Luchtmacht niet sterk genoeg"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

In de vooravond ontvangt Standard leider Zulte Waregem. Mrcea Rednic looft de bezoekers alvast met hun vorm. "Ze staan terecht op de eerste plaats."

Bij winst doet Standard nochtans een goede zaak. Drie punten betekenen immers dat de Rouches opnieuw aansluiten bij de kopgroep. Een Champions League-ticket ligt in dat geval voor het grijpen. Ook de titel is in zo’n scenario geen utopie meer.

Ondertussen breekt Standard-coach Rednic zich het hoofd over stilstaande fases. Zijn troepen toonden zich vorig weekend op Daknam immers niet al te secuur bij die acties. En laat een stilstaande fase nu net het sterke punt van Essevee zijn. “We weten dat Zulte Waregem sterk voor de dag komt op stilstaande fases”, aldus de Roemeense oefenmeester in La Dernière Heure. “Misschien ben ik daarvoor wel iets nerveuzer dan anders voor deze wedstrijd. Maar hun kracht ligt niet alleen daar. Het is een sterke ploeg met een Mbaye Leye in topvorm.”

“Ik vind het ook opmerkelijk dat we zelf weinig aanvangen op corners en vrije trappen”, gaat Rednic verder. “Ik kan enkel besluiten dat onze luchtmacht niet sterk genoeg is. Als je veertien corners krijgt op een wedstrijd en er niets mee aanvangt, kan het niet anders. Bovendien heb ik geen Franck Berrier (Berrier speelde vorig seizoen nog op Sclessin, nvdr.) die de ballen perfect schildert op het hoofd van een aanvaller.

“Bij mijn aankomst in Luik dacht ik dat Zulte Waregem geen grote rol zou spelen in het kampioenschap”, besluit Rednic. “Maar ik moet die mening herzien en toegeven dat die jongens terecht op de eerste plaats staan. Zulte Waregem is simpelweg de regelmatigste ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties