Deze ploegen deden het Barcelona al voor

Bjorn De Cock
| 2 reacties
Deze ploegen deden het Barcelona al voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona staat deze avond voor een aartsmoeilijke opdracht willen ze nog de finale van de Champions League spelen. Welke ploegen zijn er in de geschiedenis al in geslaagd om zo een achterstand goed te maken?

Het Nieuwsblad dook de geschiedenisboeken in en koos voor de volgende vijf memorabele comebacks:

Deportivo - AC Milan 4-0 (Kwartfinale Champions League, 2004)

AC Milan had de heenwedstrijd met 4-1 gewonnen en stonden dus met een half been in de halve finale van de Champions League. Deportivo won de terugwedstrijd echter met 4-0 en kwalificeerde zich alsnog voor de halve finale.

Real Madrid - Borussia Mönchengladbach 4-0 (Derde ronde Uefa Cup, 1985)

De Koninklijke hadden in de heenwedstrijd een pandoering van maar liefst 5-1 rond de oren gekregen van het kleinere Mönchengladbach. Real Madrid kon thuis met 4-0 winnen van de Duitse club en zich zo alsnog plaatsen voor de volgende ronde.

Real Madrid - Derby County 5-1 (Tweede ronde Europacup, 1975)

Opnieuw Real Madrid, deze keer tegen Derby County, zorgde voor een opmerkelijke comeback. De Koninklijke verloren in Engeland met zware 4-1 cijfers. De Spaanse club kon echter opnieuw het laken naar zich toe trekken door de terugwedstrijd met 5-1 te winnen. Het vijfde doelpunt viel pas in de toegevoegde tijd.

Antwerp - Vitoshia Sofia 4-3 (Eerste ronde Uefa Cup, 1989)

Het gekende mirakel van Sofia. In dit geval was de heenwedstrijd op 0-0 geëindigd. Het memorabele zat hem vooral in de terugwedstrijd. Antwerp kwam al snel op achterstand en moest uiteindelijk nog met zijn tienen verder. Enkele minuten voor het einde stond het nog 1-3 in het voordeel van Sofia. Antwerp zorgde voor een ongelooflijke comeback door er alsnog 4-3 van te maken en zich zo nog te plaatsen voor de volgende ronde.

Dinamo Zagreb - Olympique Lyon 1-7 (Groepsfase Champions League 2011)

Ook hier spreken we niet echt over een echte comeback maar deze wedstrijd was zeker even memorabel als de andere. Lyon moest maar liefst 9! doelpunten goed maken op Ajax, die op hun beurt tegen Real Madrid moesten spelen. Lyon hoopte dus op een overwinning van Real Madrid. Real Madrid won met 3-0 van Ajax en Lyon won met maar liefst 1-7 tegen Dinamo Zagreb. Na deze wedstrijd waren er geruchten dat enkele spelers van Zagreb de wedstrijd zouden verkocht hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties