Interview Been: "Alles in eigen handen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Been: "Alles in eigen handen"
Foto: © SC

Vanavond trekt Racing Genk richting Gaverbeek om er Zulte Waregem te bekampen. De Limburgers hopen er hun laatste kans op een titel met beide handen te grijpen.

Cédric De Volder in Genk

KRC Genk volgt momenteel op vier punten van de leider. Het hoeft dus geen betoog dat nieuw verlies er zou voor zorgen dat de blauwhemden definitief uit de titelrace worden geknikkerd.

Mario Been heeft alvast puzzelwerk voor de boeg. Met onder anderen Derrick Tschimanga, Julien Gorius en Jeroen Simaeys mist de Nederlander al zeker drie vaste pionnen. “Toch ga ik zo weinig mogelijk schuiven met mijn basiself”, vertelt de Rotterdammer. “Sommige spelers hebben misschien weinig minuten in de benen, maar ze kunnen nu bewijzen dat ze thuis horen in het team.”

"Momenteel is het treffen met Zulte Waregem de belangrijkste wedstrijd. Pas daarna werken we naar de bekerfinale toe"

“Ik moet natuurlijk niet uitleggen hoe belangrijk deze wedstrijd is voor het verdere verloop van de competitie”, gaat de Genkse oefenmeester verder. “Momenteel hebben we nog alles in eigen handen. Bovendien vatten we bij een overwinning de bekerfinale van volgende week met een goed gevoel aan.

Het woord is eruit: de bekerfinale. Volgende week strijden de Limburgers immers met Cercle Brugge om die hoofdvogel op de Heizel. “De beker is zeker een doel voor Genk”, is Been karig met commentaar. “Maar dat is play-off I ook. En ik haat het om over een wedstrijd heen te springen. Momenteel is het treffen met Zulte Waregem de belangrijkste wedstrijd. Pas daarna werken we naar de finale toe. En je kan zelf al raden wat dan daarna weer de belangrijkste wedstrijd zal zijn (lacht).

"Ik vind het play-offsysteem schitterend. Al moet ik toegeven dat we dit seizoen geholpen zijn geweest door de puntenhalvering. Zonder die maatregel was Anderlecht al lang weg"

Maar eerst volgt dus de clash in West-Vlaanderen. De Nederlander heeft bovendien enkel lovende woorden over voor Essevee. “Ze staan verdiend aan de leiding. Maar nu komt er ook nog extra druk bij kijken. De komende weken zullen we zien hoe Zulte Waregem daarmee omgaat. De schorsing van Jonathan Delaplace? Hij was er in de bekerwedstrijd in Waregem (Genk ging met 0-5 winnen aan de Gaverbeek, nvdr.) ook niet bij. Maar of dat nu een voorteken is, durf ik niet te zeggen.”

Tot slot steekt Been zijn liefde voor het play-offsysteem niet onder stoelen of banken. “Ik vind het allemaal schitterend”, besluit de ex-trainer van Feyenoord. “We zien wekelijks topwedstrijden tussen de zes beste teams van België. Al moet ik ook toegeven dat we dit seizoen geholpen zijn geweest door de puntenhalvering. Zonder die maatregel was Anderlecht al lang weg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties