Interview De fauw: "Allemaal moeilijke matchen"

De fauw: "Allemaal moeilijke matchen"
Foto: © SC

Zulte Waregem ging zondag de boot in op het veld van Standard, maar straks volgt er alweer een nieuwe wedstrijd in play-off I als Racing Genk op bezoek komt bij de leider. Aanvoerder Davy De fauw kijkt uit naar de wedstrijd.

Aernout Van Lindt in Waregem

“We hebben geen tijd gehad om te piekeren na het verlies tegen Standard, net zoals na de thuiswedstrijd omdat er snel terug een nieuwe wedstrijd klaar staat. Het zijn allemaal moeilijke matchen nu. Dat we het voorbije weekend een goede zaak konden doen mits winst moeten we vergeten. We staan nog steeds eerste, dus moet het gevoel positief blijven.”

“Nu begint de money-time. Elke overwinning die je nu nog kan boeken kunnen drie gouden punten betekenen. Voor Genk wordt het alles of niets, want als ze verliezen komen ze op zeven punten met nog drie wedstrijden. Voor hen is het de laatste troef, bij ons is het niet van moeten. Maar we willen ook heel graag.”

"Hopen het nu ook weer recht te zetten"

“Ik hoop vrijdag na de wedstrijd terug in de tribune te kunnen klauteren. De tribune zal wel standhouden. Maar eerst moeten we voetballen natuurlijk. Iedere week is er een nieuwe titelkandidaat, zo is ook Racing Genk al eens geciteerd geweest. Alles staat dicht op elkaar en misschien zijn wij wel de enige constante dit seizoen.”

“Na een verloren wedstrijd zetten we het meestal snel recht. Dat hopen we ook nu weer te doen. Er zitten misschien mensen te wachten op een dipje van ons, maar dat is er nog niet gekomen. Iedereen vindt het knap dat we aan de leiding staan en de meesten gunnen het ons ook wel, heb ik het gevoel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties