Reactie De fauw: "Groep te sterk om incident niet te boven te komen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
De fauw: "Groep te sterk om incident niet te boven te komen"
Foto: © SC

Davy De fauw was na de zware 0-4 nederlaag zwaar ontgoocheld, al vond hij de score zwaar overdreven. De aanvoerder reageerde ook op een incident tussen Leye en Berrier op het veld.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Uiteraard zijn we teleurgesteld na deze wedstrijd, al moeten we ook eerlijk zijn: de 0-4 was vandaag wel een overdreven uitslag. We starten eigenlijk al met een dubbele achterstand aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt was extreem ongelukkig en het tweede doelpunt mag niet vallen. We gaven daar te veel ruimte weg.”

“Daarna was het eigenlijk de hele wedstrijd wachten op de aansluitingstreffer. Iedereen zat er op te wachten, ook de fans. Uiteindelijk maken we die ook denk ik, want ik denk dat die bal van Malanda wel echt over de lijn was. Maar goed, we hebben al een paar keer pech gehad in de play-offs, daar moeten we nu niet te veel aan blijven denken.”

“De boodschap is om rustig te blijven. Na twee overwinningen werd iedereen euforisch en superblij. Nu moeten we dus ook niet te zwaar tillen aan de twee nederlagen, maar proberen punten te pakken in de volgende wedstrijden. Dan zien we wel aan het einde van de rit waar we eindigen. De laatste drie matchen zullen ook beslissend zijn, het is nu aan ons om in Lokeren punten te pakken om erbij te blijven staan. Iedereen wou spannende play-offs… wel die hebben we nu natuurlijk wel.”

"Heb meteen Leye en Berrier bedaard"

De aanvoerder kwam ook nog even terug op het incidentje tussen Berrier en Leye na de gemiste strafschop. Leye gaf toen een tik op het veld aan Berrier. “Ik heb het incident gelukkig gezien en ben meteen op de spelers toegelopen om ze even te bedaren.”

“Het kan gebeuren in de emotie na een gemiste strafschop in een wedstrijd met veel pech, maar het mag niet gebeuren. We moeten er samen blijven voor spelen en er voor gaan, dat is onze sterkte altijd geweest. We moeten er samen proberen uitkomen. Ik verschoot wel van de reactie en zoiets hoort niet op een voetbalveld thuis. Maar onze groep is te sterk om dit incident niet te boven te komen. We zullen gaan samen zitten als groep. We staan gekend als een vriendengroep, dus het zou raar zijn dat zoiets omslaat door dit ene voorval.”

De fauw wil ook niet gezegd hebben dat de nieuwe verdediging in vergelijking met de vorige weken heeft meegespeeld in de nederlaag: “Als Godeau als linksback een owngoal maakt, zal hij ook even onzeker zijn. De automatismen hebben wel gewerkt, want in de tweede helft zijn ze er wel uitgekomen. Godeau was even onzeker na zijn eigen doelpunt, maar hij heeft zich toch goed herpakt vind ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties