Interview Genk: "De situatie kan snel omslaan"

Fabian Morren
| 9 reacties
Genk: "De situatie kan snel omslaan"
Foto: © SC

Genk werd na drie wedstrijden naar voren geschoven als de grote uitdager van Anderlecht. De ploeg van Mario Been pakte immers 7 op 9. Maar kijk: drie wedstrijden verder heeft Genk daar amper één punt aan kunnen toevoegen. Toch is er van ongerustheid geen sprake.

Door Fabian Morren en Cédric De Volder

"Ik wil nu geen nadruk leggen op die één op negen”, reageert coach Been. “Een wedstrijd loopt zoals hij loopt en we konden telkens aanspraak maken op meer. Een wedstrijdplan maken heeft dan ook geen nut. We moeten gewoon alles geven. Ik weet zeker dat situatie snel kan omslaan."

Ook Buffel ziet nog kansen voor Genk in deze play-offs. “Gezien de onderlinge resultaten van de andere ploegen kan er nog vanalles gebeuren en zijn we nog steeds in de race voor een zo hoog mogelijke plaats”, zegt de flankaanvaller aan Voetbalkrant.com. “We moeten ons nu echt wel realiseren dat tegen Zulte Waregem wéér eens een unieke kans is om een stap in de goeie richting te zetten.”

"We hebben alles nog in eigen handen"
Mario Been

Of speelt de vermoeidheid toch wat mee? Volgens Jelle Vossen wel. “Het is niet onlogisch dat we momenteel geen fris voetbal meer brengen. We hebben ondertussen ook al zo'n achttien wedstrijden meer in de benen dan de andere ploegen”, zegt de spits.

Doelpunten
Al drie wedstrijden kon Genk niet meer scoren. Ook het kanon van Jelle Vossen zwijgt al een poosje. Zorgen maakt hij zich echter niet. “Ik zou me pas zorgen maken als ik grote kansen begin te missen. Al erger ik me wel aan al de inkt die erover in de media vloeit."

"We hebben inderdaad de laatste drie wedstrijden geen doelpunten meer gemaakt. Maar op training vliegen de ballen er als vanouds in”, benadrukt Mario Been. “De kwaliteit is dus wel degelijk aanwezig. En misschien maakt Jelle Vossen er nu wel meteen drie in een wedstrijd."

Been sluit zelfs de titel nog niet helemaal uit. "Met nog vier speeldagen te gaan, zijn er nog vijf teams die aanspraak maken op de titel. We gaan nu gewoon uit van de gedachte dat we willen winnen. We hebben alles in eigen handen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties