KBVB: "De burgerrechtbank ziet BAS ook als laatste instantie"

KBVB: "De burgerrechtbank ziet BAS ook als laatste instantie"
Foto: © SC

Het is me daar een janboeltje aan het worden voor die eindronde. Na de beslissing van het BAS heeft STVV nu beslist dat vonnis aan te vechten voor de Rechtbank van Eerste Aanleg. De KBVB heeft alvast laten weten dat de eindronde gewoon zondag start met WS Woluwe.

Voor de KBVB is het duidelijk: de eindronde start zondag met WS Woluwe als één van de deelnemers. "Tot nader order verandert daar niets aan", aldus Stefan Van Loock, woordvoerder van de KBVB bij Voetbalkrant.com. "De twee ploegen hadden ook ingestemd het BAS als laatste gerechtelijke instantie te zien. Oke, STVV wil nu waarschijnlijk alle middelen aanwenden, maar wij kunnen alvast niet afwachten. Ze kunnen de vernietiging van het besluit van het BAS aanvragen, maar dat zou iets van zeer lange adem kunnen worden."

De kansen van Sint-Truiden zijn dan ook miniem te noemen. "De burgerrechtbank respecteert ook het BAS als laatste mogelijke instantie in die versnelde rechtsprocedure", luidt het. De burgerrechtbank volgt meestal dan ook het besluit van het BAS en dus is de kans groot dat STVV van een kale reis terugkeert. De kans is ook groot dat als de burgerrechtbank de zaak wil behandelen, er pas een uitspraak volgt na de eindronde en dan is het hek helemaal van de dam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties