Reactie Gillet: "Ik heb geantwoord op het veld"

Gillet: "Ik heb geantwoord op het veld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was de namiddag van Guillaume Gillet. De rechtsachter nam revanche na vijf weken machteloos te moeten toekijken hoe zijn ploeg wegzakte. Met een rake kopbal en een omgezette penalty gaf hij Anderlecht de leiding terug.

Vrijdag liet John van den Brom optekenen dat Sacha Kljestan normaal gezien de volgende penalty ging nemen. Gillet zette zich echter kordaat achter de bal na de fout op Mbokani. "Als er een penalty was, zou die voor mij zijn", knikte Gillet achteraf. "Ik had tegen de coach gezegd dat ik hem absoluut wou nemen en hij heeft daar rekening mee gehouden. Voor de wedstrijd zag ik mijn naam ineens bovenaan het blad staan."

Gillet leverde een sterke prestatie af. Vorige week tegen Club Brugge stond hij nog op het middenveld, maar zondag mocht hij weer op de rechtsachter starten. "Ik ben blij met mijn prestatie, maar het belangrijkste zijn de drie punten", antwoordde de Luikenaar met een cliché. "Ik hoop dat we nu vertrokken zijn. In de eerste helft voelden we al op het veld dat iedereen schrik had om te verliezen. In de tweede hebben we ons niveau opgekrikt en dan twee keer scoren is fantastisch. Van Damme heb je trouwens ook niet zoveel gezien dus verdedigend deed ik het ook goed."

Zijn eerst goal was trouwens ook wel iets vrij unieks, want zoveel scoorde Anderlecht dit seizoen - en zeker deze play-offs - nog niet op stilstaande fase. "Ja, we hebben daar wel wat problemen mee. Maar de laatste weken zie je dat Lucas (Biglia) ook stilaan de juiste kracht en lengte van zijn vrije trappen vindt. En we hebben genoeg lengte om daarvan te profiteren."

Na vier schorsingsdagen te hebben uitgezeten, doen deze twee doelpunten nog meer deugd voor Gillet. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo is. Ik heb bijna twee maand niet meer gespeeld op dit veld. De buitenwereld en sommige pers verkondigde dat er nu maar eens een voorbeeld gesteld moest worden met Gillet. Dat was moeilijk. Ik heb geantwoord op het veld. Er werd mij belet mijn job uit te oefenen en dat deed pijn. Maar goed, wat je niet doodt, maakt je sterker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties