Gillet: "Niet naar kwaliteit van wedstrijden kijken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Gillet: "Niet naar kwaliteit van wedstrijden kijken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht moet vandaag absoluut winnen van Standard om een crisis te bezweren. Ook Guillaume Gillet beseft maar al te goed dat het seizoen vandaag wellicht wordt gemaakt of gekraakt.

RSCA zit in een dipje. Paars-wit puurde amper tien punten uit de laatste tien wedstrijden. Een dieptepunt dat in Brussel na WOII nooit werd vertoond. “Maar we moeten nu niet te veel naar de kwaliteit van onze wedstrijden kijken”, geeft Gillet aan op de clubwebsite. “Om het tij te keren moeten we gewoon winnen. Bovendien kunnen we onze laatste drie wedstrijden dan met een iets rustiger gemoed ingaan.”

Druk is er nochtans altijd in de hoofdstad. Dat werd afgelopen woensdag maar al te duidelijk toen een groepje fanatieke supporters het trainingsveld bestormde om de sterren de levieten te lezen. “Dat was allemaal zo erg niet”, minimaliseert de verdediger. “Ik onthoud vooral dat er hier meer dan tweeduizend  mensen ons stonden aan te moedigen. Dat heb ik in vijf seizoenen Anderlecht nooit meegemaakt. Ik hoop dan ook dat het stadion vanmiddag in vuur en vlam staat.”

De Rode Duivel, geboren en getogen in Luik, stipt de wedstrijden tegen Standard steevast met rood aan in zijn agenda. “De Clasico is altijd al mijn lievelingsmatch geweest. Ik heb immers lang in de Vurige Stede gewoon. Veel vrienden van me zijn dan ook Standard-supporter. Bovendien scoor ik ook regelmatig tegen de Rouches. Hopelijk blijft dat duren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties