Poppe: "Eerste nationale is niet hetzelfde als tweede klasse"

Poppe: "Eerste nationale is niet hetzelfde als tweede klasse"
Foto: © SC

Waasland-Beveren kon zich in het eerste seizoen in eerste klasse knap redden. Manager Dirk Poppe wil lessen trekken uit dit jaar en wil volgend seizoen doorgroeien met de Wase club. De doelen worden daarbij iets scherper als dit jaar.

“Eerste nationale is niet te vergelijken met tweede klasse natuurlijk. We hebben nood aan een paar sterkhouders die het verschil kunnen maken om op bepalende momenten beslissend te zijn. Dit jaar hebben we te weinig het verschil kunnen maken. In het huidige voetbal gaat het vaak om fracties van seconden of acties waarin een wedstrijd beslist wordt”, aldus Poppe tegen TV Oost.

“Tot op vandaag kan ik nog geen namen noemen voor volgend seizoen. De spelers waarmee wij onderhandelen spreken natuurlijk ook nog met andere ploegen, maar dat zijn de spelers die we nodig hebben.”

De doelen voor volgend seizoen worden iets scherper dan die van dit jaar, toen enkel de redding belangrijk was: “We mikken op de middenmoot. Ik leg de lat vrij hoog: als het enigszins kan moet het plaats acht worden. Dat zou het toppunt van succes zijn, al is het nog vroeg om daar nu al over te spreken. De ambitie moet plaats 8 à 10 zijn, terwijl we dit seizoen voor plek 11 à 13 gingen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties