De Laet over Ferguson: "Het moest er ooit eens van komen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Laet over Ferguson: "Het moest er ooit eens van komen"
Foto: © SC

Sir Alex Ferguson gaat op pensioen. Het is wereldnieuws dat de komende weken zal blijven nazinderen. "Ik had het eigenlijk niet verwacht", vertelt Ritchie De Laet.

De Laet speelt momenteel voor de Engelse tweedeklasser Leicester. De komende weken probeert de verdediger in een eindronde nog de poort naar de Premier League open te beuken. Van 2009 tot 2012 lag De Laet nog onder contract op Old Trafford. Hij kan het afscheid van Ferguson dus perfect kaderen.

“Het moest er natuurlijk ooit eens van komen”, vertelt de verdediger op Radio 1. “Maar ik had het nu nog niet verwacht. United pakte net een nieuwe titel en Ferguson had Robin van Persie gehaald.”

“Ferguson was veruit de beste coach uit mijn carrière”, blaast De Laet de loftrompet. “Hij had altijd wel iets te zeggen. Ik luisterde met plezier naar zo’n monument. Bovendien maakte hij geen onderscheid in een spelersgroep. De Schot schonk evenveel aandacht aan de vedettes als aan de zogenaamde waterdragers.”

“Ik heb hem in een berichtje bedankt voor alles wat hij voor me heeft gedaan”, besluit de verdediger. “Hij antwoordde dat ik in mezelf moet blijven geloven. Dat vond ik tof.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties