Interview Hazard: "Mourinho is ook maar een man met twee armen en benen"

Hazard: "Mourinho is ook maar een man met twee armen en benen"
Foto: © SC

Eden Hazard is nog steeds niet honderd procent hersteld van zijn blessure en zal vrijdag dus naar alle waarschijnlijkheid niet starten tegen Servië. "Ik zal ook geen risico's nemen, hoe graag ik ook wil spelen", vertelde de ster van Chelsea woensdag.

Hazard bleef thuis van de trip naar de VS om met Lieven Maesschalck aan de spierblessure te werken. "Het gaat goed nu", knikte de 22-jarige van wie altijd veel verwacht wordt bij de nationale ploeg. "Ik heb twee weken hard gewerkt met Lieven, maar ik voel me nog steeds geen honderd procent. Soms voel ik toch nog wat pijn. Nu, we hebben nog 48 uur voor de match en ik ga proberen klaar te raken."

Al zal Hazard zich de woede van Chelsea niet op de hals halen om ten alle koste te willen spelen. "Chelsea hoeft me dat zelf ook niet te zeggen, ik weet ook dat ik geen risico's moet nemen. En dat ga ik sowieso niet doen. Als ik me vrijdag niet klaar voel om te spelen, zal ik dat ook tegen de bondscoach zeggen. Niemand heeft er iets aan als ik me erger blesseer en dan mijn vakantie moet laten vallen."

"Zestig wedstrijden dit seizoen, dat was ik niet gewoon"

In het beste geval lijkt Hazard in aanmerking te komen voor een invalbeurt. "Dat hangt af van de coach. Maar of ik nu 10,20 of 30 minuten moet spelen, ik zal alles geven. Ik zal ontgoocheld zijn als ik niet kan spelen, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van het voetballeven", vervolgde hij. "Ik heb dit seizoen ongeveer zestig matchen gespeeld en miste er drie door schorsing. Dit is de eerste keer dat ik echt geblesseerd ben. De voorbije drie seizoenen miste ik bijna niets door blessures. Maar ik ben ook niet gewoon van zoveel wedstrijden af te werken. Dat is ook even wennen."

De blessure beroofde Hazard ook wel van het Chelsea-seizoen: de Europa League-finale. "Dat is inderdaad wel een hele ontgoocheling geweest. Maar er zijn ergere dingen in het leven", antwoordde hij 'cool' als immer. 

Hazard krijgt volgend seizoen bij Chelsea één van de legendes in het trainersgilde als sportieve baas. "Het doet plezier om een man met een CV zoals Mourinho als trainer te hebben", lachte hij. "Hij zal misschien wel even intimiderend overkomen, maar hij is ook maar een man met armen en benen. Ik weet dat er ook concurrentie gaat bijkomen, maar dat is inherent aan spelen bij een topploeg. Ik heb misschien wel mijn beste seizoen achter de rug en ik verbeter nog elk jaar. Dat is een geruststellende conclusie."

"Thorgan is groot genoeg om zelf te beslissen"

Bij de Rode Duivels kreeg hij ondertussen wel het gezelschap van jongere broer Thorgan. "Het is super om met Thorgan bij de nationale ploeg te zitten, maar hij verdient het ook. Spijtig dat ik niet mee kon naar de Verenigde Staten, maar we hebben de voorbije dagen wel heel wat plezier gehad. Dat we in de toekomst misschien om dezelfde positie gaan concurreren? (lacht) Dat kan, maar dan zullen er geen cadeautjes gegeven worden."

Thorgan staat na vrijdag voor een gerichte toekomstkeuze, maar daar bemoeit zijn oudere broer zich niet mee. "Ik hoef me daar ook niet mee te moeien", benadrukte Hazard. "Hij is groot genoeg om die beslissing zelf te nemen. Anderlecht? Een mooie club die ook Champions League speelt, maar er zijn nog andere opties. Hij zal het voor zichzelf wel uitmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties