Reactie De Bruyne: "Een superjaar voor mij"

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
De Bruyne: "Een superjaar voor mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne heeft een sterk seizoen achter de rug. Ook tegen Servië was hij opnieuw belangrijk met een assist en een goal. Hij houdt beide voeten stevig op de grond maar beseft dat het een superjaar voor hem was.

Door Robby Morren

"De vreugde was groot in de kleedkamer. Dat mag ook want het was tenslotte de laatste wedstrijd van het seizoen", glimlacht de middenvelder die een belangrijk aandeel had in de zege van België. "We hebben met durf gespeeld en dat heeft geloond."

Assists geven en scoren

"Ik ben er om assists te geven en te scoren", aldus de flankspeler die opnieuw goed was voor een kopbaldoelpunt en een assist. "Ik ging er vol voor met die kopbal en hij ging goed binnen, een volgende keer gaat die bal misschien wel op de keeper." In de tweede helft leverde hij met een hoekschop de assist voor de 2-0. "Als je de bal goed voor doel brengt, heb je veel kans dat hij binnengaat."

Dankzij de overwinning tegen Servië en de nederlaag van Kroatië wenkt het WK voor de Rode Duivels. "We staan nu dicht bij Brazilië. We zijn nog niet zeker, maar het is natuurlijk wel beter drie punten voor te staan dan drie punten achter."

De Bruyne mag terugblikken op een beresterk seizoen, zowel bij Werder Bremen als bij de nationale ploeg. "Het is een superjaar geweest voor mij. Ik ben tevreden over mijn seizoen." Ook het slotakkoord met de Rode Duivels was positief. "De sfeer is perfect in de groep. Het is leuk geweest, we hebben fijne momenten gehad."

Beslissen met Chelsea

Rest nog de vraag waar De Bruyne volgend seizoen zal voetballen. "Ik weet nog niets", houdt hij vol. "Ik ga nu eerst vakantie nemen. Daarna zal ik samen met Chelsea beslissen wat het beste is voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties