Reactie "Mag niet meer mislopen"

"Mag niet meer mislopen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België versloeg Serviê met 2-1 en zet zo een grote stap richting het WK in Braziliê, mede door het puntenverlies van Kroatië. Een van de bepalende spelers bij de Rode Duivels was Toby Alderweireld. Hij keerde in de eerste helft een bal van de doellijn.

Aernout Van Lindt in Brussel

"We hadden twee weken naar deze wedstrijd toegeleefd. Dan moet je er tijdens de wedstrijd natuurlijk voor gaan. Het was goed dat we snel voorkwamen."

En toen verscheen de eindstand van Kroatië op het groot scherm in het Koning Boudewijnstadion: "We hoorden het publiek ineens enorm juichen, dus keken we even op en zagen we het op het scherm. Onbewust speelt zoiets altijd wel in de hoofden een beetje mee, maar eigenlijk veranderde het niets aan de situatie: we moesten gewoon onze wedstrijd winnen."

En nu staat België alleen op kop in de poule, met drie punten voorsprong op Kroatië en een veel beter doelpuntensaldo: "Er zijn nog drie wedstrijden en er kan nog vanalles gebeuren. Maar we staan er goed voor, dit kan en mag niet meer mislopen. Het WK halen is en blijft het doel."

Het seizoen is er op. Is Alderweireld volgend seizoen nog een speler van Ajax? "Ik begin op 1 juli alvast de voorbereiding bij Ajax. Daarna zien we wel weer. Voorlopig is er niets concreets. We gaan het rustig bekijken. Of ik naar de Premier League wil? Dat is natuurlijk een mooie competitie en een doel op zich. Maar laten we eerst even op reis gaan, de transferperiode is nog lang. Ik ga nu de zon opzoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties