Club schiet met Simons hoofdvogel af

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 339 reacties
Club schiet met Simons hoofdvogel af
Foto: © SC

Timmy Simons keert terug naar Club Brugge. De Rode Duivel tekende een contract voor twee seizoenen op Jan Breydel. "Het was nu of nooit om terug te keren. Ik wil opnieuw prijzen winnen met Club Brugge."

Cédric De Volder in Brugge

Simons keert dus terug naar de oude stal. De middenvelder verlaat 1.FC Nürnberg en tekende een overeenkomst voor twee seizoenen bij blauw-zwart. “Het is allemaal heel snel gegaan”, verduidelijkt de 36-jarige Rode Duivel. “Op drie dagen was alles in kannen en kruiken. Ik ben eerlijk gezegd nog niet helemaal bekomen.” (lacht)

"Ploeg van mijn hart"
Simons speelde tussen 2000 en 2005 al voor blauw-zwart. Vervolgens liep zijn pad via het Nederlandse PSV Eindhoven en het Duitse 1.FC Nürnberg. “Club is de ploeg van mijn hart en zal dat ook altijd blijven. Ik verheug me dan ook op de uitdaging die me in West-Vlaanderen wacht. De ambitie? Club wil elke wedstrijd winnen en dan moet je durven uitspreken dat je voor een titel gaat.”

Vincent Mannaert bevestigde dat Club Brugge al twee jaar probeert Simons weg te plukken uit de Bundesliga. “Maar het was destijds geen kwestie van niet willen”, drukt de Vlaams-Brabander ons op het hart. “De voorbije seizoenen heeft Nürnberg er echter alles aan gedaan om me te houden. De club beseft echter ook wat Club voor me betekent. Ik start hier nu een nieuw hoofdstuk. Het was nu of nooit om terug te keren. Ik wil opnieuw prijzen winnen met Club.”

"Je moet durven uitspreken dat je voor de titel gaat"

De ex-speler van onder andere Lommel en PSV wordt gezien als dé opvolger van Ryan Donk. Bovendien kan Simons de rol van leider opnemen. “Ik ga me hier niet uitspreken over mijn favoriete positie op het veld. Dat is werk voor de trainer. Een transfer met het oog op het komende WK? Als je Europese wedstrijden speelt, krik je het niveau sowieso op.”

Mannaert
Vincent Mannaert zat ondertussen te glunderen aan de zijde van zijn nieuwe aanwinst. “Het is eindelijk gelukt om Timmy opnieuw in een blauw-zwart shirt te hijsen. Ik denk dat onze jonge kleedkamer er meteen een rolmodel bij heeft. De leeftijd? De fysieke testen hebben uitgewezen dat hij nog net zo fit is als vijf seizoenen geleden.”

“Bovendien is het een logische stap om Timmy na zijn actieve carrière in te lijven in onze technische staf”, besluit Mannaert. “In welke functie? Dat zullen we dan bespreken. Wie zegt er trouwens dat hij er geen derde seizoen aan zal breien?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties