Dury gaat niet naar Lille

Dury gaat niet naar Lille
Foto: © SC

Francky Dury zou volgens geruchten een van de drie kanshebbers zijn om de nieuwe coach van Lille te worden. De trainer van Essevee sprak gisteren wel degelijk met de directie van de Franse club, maar dat had niets te maken met een mogelijke transfer.

In een persbericht via de website van Zulte Waregem geeft de fusieclub meer informatie over de gesprekken tussen Dury en de directie van Lille. Die gingen niet over een mogelijke overstap van de succescoach. Het ging eerder om een vraag naar uitleg over het succes van Essevee.

Het ziet er dus naar uit dat Francky Dury gewoon op post blijft in Zulte-Waregem, waar hij overigens nog een contract heeft voor meerdere jaren.

Lees hier het hele persbericht:

Francky Dury heeft dinsdagavond inderdaad een gesprek gehad met de voorzitter en directie van Lille. Lille had interesse in het werk van de coach en het succes van het team. Ze hebben gepolst naar het geheim achter ons uniek seizoen, waarin we met een vrij klein budget vice-kampioen werden.  Ze zijn enorm gecharmeerd door onze werkwijze, resultaten en visie. Francky Dury is als hoofdcoach een belangrijke schakel in dat succes, maar benadrukt dat hij bij ons nog vier jaar onder contract ligt en een lange termijnproject heeft bij onze club.  Er is geen contact opgenomen met de clubleiding van SV Zulte Waregem, dus is een overgang van Francky Dury naar Lille niet aan de orde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties