Interview Gertjan Martens: "Ik wil bewijzen dat ik het niveau aankan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Gertjan Martens: "Ik wil bewijzen dat ik het niveau aankan"
Foto: © SC

Gertjan Martens maakte deze week de definitieve overstap naar promovendus KV Oostende. De verdediger/middenvelder wil komend seizoen zijn kans grijpen op het hoogste niveau. "Ik wil bewijzen dat ik het niveau aankan", aldus Martens.

Door Timothy Collard

"Oostende wilde mij écht, dat is belangrijk"

“De afronding van mijn transfer lag even stil door de opschudding die er heerste met Patrick Decuyper. Maar uiteindelijk is alles toch in zijn plooi gevallen en tekende ik voor KV Oostende”, vertelt Martens aan Voetbalkrant.com.

De keuze voor Oostende is volgens Martens eenvoudig te verklaren. “Iedereen kent mij en ik ken iedereen op de club. Het was een makkelijke keuze voor mij. Ik wist ook dat Oostende mij écht wilde, dat is belangrijk.”

Coach Fred Vanderbiest speelde een belangrijke rol in Martens’ keuze voor de kustploeg. “Hij is een goeie, sterke trainer. Hij verdient net als Oostende zijn kans in eerste klasse. Zijn trainingen zijn goed en hij heeft ook ervaring omdat hij zelf op het hoogste niveau voetbalde.”

"Ik geef met plezier mijn vakantie op om eraan te beginnen"

De 24-jarige verdediger wil zichzelf en Oostende geen al te gekke doelen stellen. “Het doel is gewoon om ons te redden”, is hij duidelijk. “Wat mijn eigen ambities betreffen: Ik hoopte vorig jaar bij Waasland-Beveren al mijn kans te krijgen, maar dat draaide jammer genoeg anders uit. Het is een droom om in eerste klasse te spelen en ik wil bewijzen dat ik het niveau aankan.”

Woensdag begint ook de kampioen uit tweede klasse aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Was de vakantie niet te kort voor de aanwinst van KVO? “Neen, zeker niet. Ik geef met plezier mijn vakantie op om de voorbereiding te starten op het nieuwe seizoen in eerste klasse. Ik ging samen met Lander Van Steenbrugghe (ex-Zulte Waregem), Wouter Moreels (KV Oostende) en onze vriendinnen naar de Dominicaanse Republiek. Het was echt een topreis.”, besluit Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties